12 Temmuz 2016 18:06

Bir görünürlük eylemi: Kamuflaj

Işıl Eğrikavuk koordinatörlüğünde oluşturulan Bir görünürlük eylemi: Kamuflaj sergisi, Artnivo.com project space’de açıldı.

Paylaş

Işıl Eğrikavuk koordinatörlüğünde oluşturulan Bir görünürlük eylemi: Kamuflaj sergisi, Artnivo.com project space’de açıldı. 12 genç video sanatçısının çalışmalarının yer aldığı sergide görebileceğiniz çalışmalar kamuflaj halini, tanımının aksine bir görünürlük hali olarak tanımlıyor. 

Işıl Eğrikavuk’un video art dersinden son beş yıl içinde mezun olmuş öğrencilerin ellerinden çıkmış olan video çalışmalarda kamuflaj kavramı akıllı telefonlar, insan bedeni, coğrafya ve dil gibi farklı açılardan ele alınıyor. 

Kamufle olma, tanımının aksine günümüzde, açığa çıkartmanın ve harekete geçmenin bir aracı olarak da düşünülebilir. Pasif bir durumu etkin hale getiren ve aslında varlığını ifşa eden, şeffaf bir refleks hali. Bu durumu çeşitli bağlamlarda mekan ve zamanla olan ilişkisini sorgulayan sergi, kamuflaj halini bir tür görünürlük eylemine dönüştüren 12 sanatçı, sözcük ve dil gibi kavramsal bilgiden günlük konuşma pratiğine kadar çeşitli alanlarda “kamuflaj” kavramını eğip büküyor, yeni konumlandırma imkanlarını sorguluyor. 

Bir ihtimal şüphesiyle gerçekleşen bir görünürlük eylemi: Kamuflaj sergisi, varolan ilişkileri yeniden kurgulayarak; ele geçirmenin, alanını genişletmenin ve tekrar boşluğa bırakmanın duygusunu tartışıyor. Elimizden bırakamadıklarımıza inat, dağınık bir yayılmanın imkanını araştırıyor.

Sergide çalışmalarıyla birlikte yer alan sanatçılar şöyle: Anıl Olcan, Atakan Narman, Berin Sünetçi, Davut Yücel, Derin Cankaya, Erdem Solakoğlu, Gaye Hekimoğlu, Levent Güçer, Nele Tast, Onur Şafak, Ozan Morgül, Ozan Özel. Bir görünürlük eylemi: Kamuflaj sergisi 17 Temmuz’a dek ziyaret edilebilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy belediyesi tiyatro oyunu yarışması düzenliyor

SONRAKİ HABER

TMMOB: 'Kendi ülkemizde köle olacağız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...