12 Temmuz 2016 17:56

AB, Brexit için hazırlığa başladı!

Avrupa Birliği liderleri, İngiltere’nin üyelikten çıkmasının yaratacağı olumsuz etkileri azaltmanın hesaplarını yapıyor.

Paylaş

Avrupa Birliği liderleri, İngiltere’nin üyelikten çıkmasının yaratacağı olumsuz etkileri azaltmanın hesaplarını yapıyor. Euronews’un haberine göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, diğer üyelerinin çıkarlarını korumaya çalışmasının en doğal hakları olduğunu bildirdi.

Merkel, üyelikten çıkma kararı alan İngiltere’ye de önemi mesajlar gönderdi: “Kim Avrupa ortak pazarına özgür bir şekilde girmek istiyorsa, bunun karşılığında, serbest dolaşım da içinde olmak üzere bütün temel özgürlükleri kabul etmek zorunda.” Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Jakop Zuma’yı kabulünde gündem yine Londra’nın üyelikten çıkışıydı. Hollande, Zuma’ya şu güvenceyi verdi: “İngiltere’nin üyelikten çıkışı, AB’nin Güney Afrika ile ilişkilerini etkilemeyecek.” Hollande, İngiltere’nin üyelikten çıkışı ile ilgili olarak temaslarda bulunmak üzere bu hafta Avrupa turuna çıkacak. François Hollande, sırasıyla Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Slovakya ve İrlanda’ya gidecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Papazlar çok gezince cemaat istifa etti!

SONRAKİ HABER

Ukrayna'da 1018 Lenin heykelini yıktılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...