12 Temmuz 2016 17:53

Papazlar çok gezince cemaat istifa etti!

Papaz ve kilise yöneticilerinin eğitim gezileri bahanesiyle gerçekleştirdikleri turistik geziler İsveç kiliselerine pahalıya patladı.

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

Papaz ve kilise yöneticilerinin eğitim gezileri bahanesiyle gerçekleştirdikleri turistik geziler İsveç kiliselerine pahalıya patladı. Skandalların kamuoyuna yansımasının ardından geçen bir ay içinde 13 bin 300 kişi kiliseden ayrıldı. İlginç olansa ayrılanlardan büyük çoğunluğunun neredeyse yaşamları boyunca kiliseye üye olan 65-69 yaş grubunda yer alanlardan oluşması. 

İsveç Kiliseleri İletişim Şefi Gunnar Sjöberg, İsveç Devlet Televizyonuna (Svt) yaptığı açıklamada, normal olarak 24 ila 38 yaş grubundakilerin kiliseden ayrıldıklarını, ancak medyada çıkan haberlerden sonra hayal kırıklığına uğrayanların da kiliseleri terk etmeye başladığını belirtti ve “İnsanlar böyle bir şeyi bizden beklemiyordu” dedi. 

TÜM GEZİLER İNCELENECEK

Kiliselerin paralarını kullanma yetkisinin piskopos ve papazlarda olduğunu hatırlatan Sjöbreg, yapılan lüks gezilerin engellenebilmesi için görev verdikleri bir avukat bürosunun yapılan gezileri inceleyeceğini söyledi. Sjöberg, araştırmalarının sonuçlarını ağustos ayı sonu veya eylül ayı başında medyaya açıklayacaklarını ifade etti. 

İsveç Devlet Radyosunun Ekot Servisi de, mercek altına aldığı 40’a yakın kilisede görev yapan papaz ve politikacıların eğitim gezileri bahanesiyle turistik geziler yaptıklarını, futbol maçı izlemeye gittiklerini ve meyhanelerde eğlendiklerini kamuoyuna açıklamıştı.

Papazlar, Ekot muhabirinin “Neden Londra’ya maç izlemeye gittikleri” sorusunu, “Ayin ile futbol arasındaki benzerlikleri karşılaştırmak için” diyerek yanıtlamışlardı.

Turistik geziler İsveç kiliselerine 20 milyon krona mal olmuştu. 

ÖNCEKİ HABER

‘Barış içerisinde bir dünyanın savunusunu yapıyoruz’

SONRAKİ HABER

AB, Brexit için hazırlığa başladı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...