12 Temmuz 2016 17:37

‘Barış içerisinde bir dünyanın savunusunu yapıyoruz’

Mersin Üniversitesi'nde görevli 4 akademisyen haklarında açılan dava sonrasında açıklama yaptı.

Paylaş

Mersin Üniversitesi'nde görevli 4 akademisyenin, facebook paylaşımlarından dolayı yargılandığı dava 17 Kasım'a ertelenirken, duruşmaya şehir dışından akademisyenler ve avukatlarda arkadaşlarına destekte bulunmak için katıldı. Akademisyenler duruşma sonrasında düşüncelerini kamuoyuyla paylaştı. 

4 imzacı akademisyen 'Selim Çakmaklı, Esin Gülsen, Mustafa Şener ve Hakan Mertcan'ın  "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "terör örgütü propagandası" iddiasıyla yargılandığı dava bugün görüldü. Dava akademisyen Esin Gülsen'in şehir dışında olup duruşmaya katılamamasından kaynaklı 17 Kasım'a ertelendi. Akademisyenler duruşma sonrasında basın açıklaması düzenledi. 

‘SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİK’

Duruşmada kendilerini yalnız bırakmayan arkadaşlarına teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Selim Çakmaklı, "Barış bildirisine imza attığımız için biliyorsunuz ki hedef haline getirildik. İfade özgürlüğümüzü kullandığımız facebook paylaşımlarından dolayı bir dava açıldı bizlere... Suçlamaları kabul etmedik. Terör örgütü propagandası  ve halkı kin ve nefrete teşvik eden bir şey yaptığımızı düşünmüyoruz" dedi. 

‘ERTELEMEYİ TERCİH ETTİLER’

Mustafa Şener'de konuşmasına kendilerini böylesi bir süreçte yalnız bırakmayan arkadaşlarına ederek başladı. Ardından Şener, "Bu dava başından beri son derece hukuksuz bir davaydı. Duruşmada da biz bunu savunduk. Hazırlanan iddianame kötü örnek olarak ilerde hukuk fakültelerinde okutulur diye umuyorum. Biz dolaysıyla beraat alacağımızı düşünüyorduk ama hakimler ertelemeyi tercih ettiler. Facebook'u kullanmakta imtina etmeye başlayan arkadaşlarım var. Dolayısıyla toplumdaki ifade, düşünce özgürlüğü ciddi bir tehdit altındadır... Bu tür davalar nedeniyle" şeklinde konuştu. 

‘BARIŞ İÇERİSİNDE BİR DÜNYANIN SAVUNUSUNU YAPIYORUZ’

Son olarak düşüncelerini paylaşan Hakan Mertcan ise, "Bizler bugün hukuki dayanağı olmayan, özensizce hazırlanmış bir iddianame ile bütün günümüzü buradaki kıymetli insanlarla tükettik. Bizler akademisyeniz. Evet barış istedik ve her zaman bunu isteyecez. Barışın dışında hiç bir şeyi savunmayacağız. Bize yakıştırılmaya çalışıldığı terör propagandasını bizim yapmadığımız nettir. Bizlerin onlarca makalesi var. Açın bir bakın. Halkı kışkırtmaya yönelik bir şey olmadığı gibi, içerisinde sömürüsüz, adil, barış içerisinde bir dünyanın savunusunu yapıyoruz" ifadelerini kullandı. (Mersin/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Ankara’daki IŞİD davasında tutuklu sanık kalmadı

SONRAKİ HABER

Papazlar çok gezince cemaat istifa etti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...