12 Temmuz 2016 15:36

Suruç Emniyet Müdürünün ifadesinin alınacağı gizlenmiş

Suruç Emniyet Müdürü Mehmet Yapalial’ın, 14 Temmuz’da ifadesinin alınacağı savcılık tarafından avukatlardan gizlendi.

Paylaş

33 kişinin hayatını kaybettiği Suruç Katliamı ile ilgili hakkında “görevi kötüye kullanma ve ihmal” suçundan dava açılan Eski İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalial’ın, 14 Temmuz’da ifadesinin alınacağı savcılık tarafından avukatlardan gizlendi. Avukatlar Yapalial’ın ifadesinin alınacağını tesadüfen UYAP üzerinden fark etti. Yapalial hakkında açılan dava 22 Eylül’de Suruç Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek. Ancak hakkında “Görevi kötüye kullanma ve ihmal” suçlamasıyla açılan dava kapsamında Yapalial’ın şu an görev yaptığı Muğla’da, 14 Temmuz tarihinde SEGBİS sistemi ile ifadesi alınacak. 

Ancak Avukatlar, Suruç Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılıp, “gizlilik” kararı getirilen davayı Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) üzerinden tesadüfen öğrendi.

Bu gelişmeyle ilgili ne kendilerinin ne de ailelerin bilgilendirilmediğini belirten avukatlar, dosya üzerindeki “gizlilik” kararının halen devam ettirildiğini kaydetti. Avukatlar, dava dosyalarının kendilerinden gizlenmeye çalışılmasına rağmen 14 Temmuz günü Muğla’da olacaklarını ve sanık Yapalial’a sorularını yönelteceklerini ifade etti. (İstanbul/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Adıyaman emniyeti de Diyarbakır saldırısından önce uyarmış

SONRAKİ HABER

Teoman Öztürk iyi bir başkan ve mimardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...