12 Temmuz 2016 15:30

Adıyaman emniyeti de Diyarbakır saldırısından önce uyarmış

Diyarbakır’da 5 Haziran 2015 günü HDP mitingine yapılan bombalı saldırıdan 74 gün önce, Adıyaman Emniyeti savcılığa uyarı yazısı yollamış.

Paylaş

Diyarbakır’da 5 Haziran 2015 günü HDP mitingine yapılan bombalı saldırıdan 74 gün önce, Adıyaman Emniyet Müdürlüğünün savcılığa uyarı yazısı gönderdiği ortaya çıktı. Emniyet Müdürlüğünün 24 Mart 2015 günü savcılığa gönderdiği raporda, aralarında bombacı Orhan Gönder’in de bulunduğu Adıyaman’dan IŞİD’e katılan kişilerin Türkiye’ye dönmeleri halinde ülke açısından tehdit unsuru oluşturabileceklerini bildirdiği belirtildi.

HDP’nin Diyarbakır mitingine düzenlenen bombalı saldırının soruşturma dosyasında Adıyaman Emniyet Müdürlüğünün el Kaide ve çatışmalı bölgelerle irtibatlı gruplara ilişkin 2014 yılında başlattığı çalışmanın evrakları da yer aldı. Evrakta HDP bombacısı Orhan Gönder’in babası Mustafa Gönder’in 25 Haziran 2014 günü Adıyaman Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne geldiği ve oğlunun bir tarikat, cemaat veya dini içerikli örgüte üye olabileceğinden şüphelendiğini söylediği belirtildi. Evraka göre bunun üzerine gözaltına alınan Orhan Gönder, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Gönder, serbest bırakıldıktan bir süre sonra Suriye’ye geçerek IŞİD’e katıldı.

Aynı dönemde polise başvuran bazı aileler Mehmet Taşar, Demet Taşar ve Muhammet Zana Alkan’ın da Orhan Gönder ile birlikte kaybolduğunu belirtti. Adıyaman Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün 24 mart 2015 günü IŞİD ile ilgili soruşturma dosyasına gönderdiği uyarı yazısında bu kayıp kişilerin Suriye veya Irak’taki çatışma bölgeleri ile irtibatlı gruplara katıldıkları, bu kişilerin Türkiye’ye geri dönmeleri halinde ülke açısından tehdit unsuru oluşturabileceklerine dikkat çekildi. (Diyarbakır/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sanders, yarıştan çekildi, Clinton’a destek verecek

SONRAKİ HABER

Suruç Emniyet Müdürünün ifadesinin alınacağı gizlenmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...