12 Temmuz 2016 15:17

Genel İş Ödemiş'te işçiler kıdem tazminatını tartıştı 

Genel İş İzmir 2 Nolu Şube, İzmir'in Ödemiş ilçesinde işçiler ile bir araya gelerek 'İşçiler tartışıyor' adıyla panel düzenledi.

Paylaş

Genel İş İzmir 2 Nolu Şube, İzmir'in Ödemiş ilçesinde işçiler ile bir araya gelerek "İşçiler tartışıyor: Fon nedir?, Hükümet ne yapmak istiyor?, Kıdem tazminatı nereye gidiyor?" konulu panel düzenledi. Panele konuşmacı olarak Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız, Avukat Hasan Hüseyin Evin ve üye Erkan  Karaca katıldı.

Panelde ilk olarak Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız konuştu. Kiralık işçi yasası ve özel istihdam bürolarına karşı sendikaların yapmış eylemlerin yetersiz olduğunu ve bu eylemlerin yetersizliğinden yararlanan hükümetin bunu fırsat bilerek işçinin haklarını gasp eden yasaları bir gecede mecliste kabul ettirildiğini ifade eden Yıldız, kıdem tazminatının fona devredilmesi ile ilgili yasa karşısında tüm işçi ve sendikaların hatta halkın birlik beraberlik içerisinde mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. Yıldız, kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı Ödemiş ilçesinde ve her alanda örgütlü olan diğer sendikalarla ortak mücadele edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Eğer biz emekçiler sendikalı yada sendikasız emeğiyle geçinenler birleşip mücadele etmezsek bu hakkımızdan olacağız. Emeğe yönelik saldırıları ancak emekçilerin bileşik ve kararlı mücadelesi püskürtebilir" dedi.

Kıdem tazminatı ve iş kanunları hakkında işçileri bilgilendiren Avukat Hasan Hüseyin Evin, bu yasalarla mücadele edilmesi gerektiğini ve tüm sendikaların da işçi hakları için aynı mücadeleye katılım sağlamaları gerektiğini vurguladı. İşçilerin gerektiğinde kendi yasalarını kendilerinin oluşturabileceğine dikkat çeken Evin, "Birleşip kararlı bir mücadele örtülersek bugün kıdem tazminatımızı koruduğumuz gibi yeni hakları da beraberinde kazanırız" dedi.

Erkan Karaca ise, kıdem tazminatının fona aktarılmasının iş güvencesini ortadan kaldıracağını belirterek, işçilerin bugüne kadar hak etmiş oldukları kıdem tazminatı ücretinin düşeceğini, bu yasalara karşı durabilmek için örgütlü ve sendikalı olunması gerektiğini vurguladı. Panel soru ve cevaplar son buldu. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Ayvalıtaş’ın dosyası yeniden adli tıpta

SONRAKİ HABER

Sanders, yarıştan çekildi, Clinton’a destek verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa