12 Temmuz 2016 14:50

RTEÜ’de de röntgen teknisyenleri kanser iddiası

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan bazı röntgen teknisyenlerinin de kansere yakalandığı iddia edildi.

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji biriminde çalışan 12 röntgen teknisyenine kanser teşhisi konulmasının ardından Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan bazı röntgen teknisyenlerinin de kansere yakalandığı iddia edildi.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji biriminde görev yapan 12 röntgen teknisyenine kanser teşhisi konulduğuna ilişkin haberlerin medyada yer alması üzerine açıklama yaparak “12 röntgen teknisyeninin mesleklerini yerine getirirken maruz kaldıkları iyonize radyasyon nedeniyle Troid Papiller CA şüphesiyle Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları birimine gönderildikleri, kendilerine Troid Papiller CA teşhisi konmasına rağmen İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi tarafından durum hakkında anılan birimde inceleme yapılmadığı ve hiçbir önlem alınmadığı belirtilmekte ve durumun araştırılması amacıyla müfettiş incelemesi talep edilmektedir” demişti.

Bakanlık, şikayet üzerine konunun incelenmesi için İş Teftiş Ankara Grup Başkanlığına yazı yazıldığını belirterek, “Aynı yazı bilgi amaçlı olarak ilgili şikayetçi sendikaya da gönderilmiştir” ifadelerini kullandı.

SİYASİ İKTİDAR SORUMLU

Röntgen teknisyeni, “Rize Devlet hastanesi ve RTEÜ Eğitim Araştırma Hastanelerinde görevli yaklaşık 4-5 teknisyende tiroit nodul vakası var. Tedavilerini ise gizlice kendi imkanlarıyla yaptırmaya çalışıyorlar ilgili kurumlar meseleye olağan bir hastalık gibi bakıyor. Bu işin sorumlusu siyasi iktidardır. 12 yıl önce radyoloji çalışanlarının mesaisi 5 saat iken bugün 7.5 saate çıkartıldı. Ayrıca performans uygulaması sonrası radyolojik tetkikler gereksiz ve inanılmaz sayıda artmış. Bunların asıl nedeni çalışma saatlerinin yoğunluk durumuna göre 7.5 saate kadar çalıştırılabileceğini içeren düzenleme. Bir diğer nedeni ise uzayan çalışma saatlerine rağmen çalışma koşullarının radyasyon güvenliği açısından iyileştirilmemesi.”
 

ÖNCEKİ HABER

Akkuyu nükleerinde özensiz keşif

SONRAKİ HABER

‘UNESCO’nun neyi koruyacağına hükümetler mi karar verecek?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa