12 Temmuz 2016 14:04

Efkan Ala: Ahıska Türkleri de vatandaşlığa alınacak

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ahıska Türkleri'nin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına alınması için çalışma yaptıklarını açıkladı.

Paylaş

Suriyeli mültecilerin vatandaşlığa alınması çalışmaları hakkında Meclis Genel Kurulu'nda konuşan İçişleri Bakanı Ala, muhalefetten gelen sorular üzerine "Merak etmeyin Ahıskalıların da vatandaşlığa alınmasıyla ilgili çalışma yapıyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Suriyeli sığınmacıların Türk vatandaşlığına alınacağına ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Çifte vatandaşlık konusunda düzenlemeler, değişiklikler yaptık. Çalışmalara İçişleri Bakanlığı olarak Türkiye'nin bütün o göçmenlerinin olduğu bölgelerde daha da hız verdik. Türkiye dosya dosya ele alınıyor. Ailesiyle birlikte ele alınarak tehlike, tereddüt olmayacak şekilde ele alınıyor. Eleştirebilirsiniz. Siz iktidarda olursanız hiç almayabilirsiniz. Bunları millet değerlendirecek. Sakınca görmediğimiz, yarar gördüğümüz hem kendi hem de Suriye bakımından aileleri, Türk vatandaşlığına daha hızlı bir biçimde alacağız. Kendi ülkelerinde düzen kurulduktan sonra elbette dönebilecekleri bir anlayış ile bu meseleyi yönetiyoruz. Bu politikamızı büyük bir onur ile savunuyoruz. Hiç de tereddüt göstermiyoruz." (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Barış yürüyüşçüleri Sakarya'ya varmak üzere

SONRAKİ HABER

İngiltere: Körfez ülkelerinden IŞİD’e gizlice para aktarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...