12 Temmuz 2016 12:52

Kazım Arslan: Varlık barışı değil, varlık bağışı geliyor

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan “Varlık Barışı”nın Türkiye'de en büyük yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama trafiğine dönüşeceğini belirtti.

Paylaş

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi adı altında getirilen kanun tasarısında düzenlenen “Varlık Barışı”nın Türkiye tarihindeki en büyük yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama trafiğine dönüşeceğini belirtti. Arslan, tasarının, rüşveti, kara parayı, ihale vurgunlarını AK’lama yasası olarak tarihe geçeceğini söyledi. Tasarının hukuk dışı yollardan yurtdışında para depolayanları, parasını dışarıya kaçıranları daha fazla zengin edeceği uyarısında bulunan Arslan, “Devletin varlıklıya bağışı gerçekleşecek. Bu tasarı ‘Varlık Barışı’ olarak değil, ‘Varlık Bağışı’ olarak tarihe geçecek” dedi.

DAHA ÖNCE İŞE YARAMADI

Tasarının geçmesi halinde balon bir ekonomi oluşacağı uyarısında bulunan Arslan açıklamasında şunları söyledi: 2008, 2011 ve 2013’te denenen Varlık Barışı'nın ekonomide üretime katkısı hiç olmamıştır. Daha önceki varlık barışı uygulamalarında, parasını ya da değerli varlıklarını yurda getireceklerden bu para ya da varlıkların kendilerine ait olduğunu gösteren “kanaat verici belge” isteniyordu. Bu tasarıda böyle bir belge istenmiyor. Özetle, bu tasarı, bir suç örgütü liderinin yurtdışındaki varlıklarını başkasının adıyla Türkiye’ye getirebilecek boyutta bir düzenlemedir. Bir de bir türlü eritilemeyen 17/25 Aralık paraları yasayla rahatlıkla sıfırlanabilecek, varlığa katılabilecek. Gelen paranın yatırıma dönüşme zorunluluğu olmayacak, parayı getiren istediği zaman geri çekebilecek. Hukuk devletinin bizzat yasayla çökertildiği ortamda, artık yolsuzluk yapan ve rüşvet veren de, terörü finanse eden de parasını bir yasa maddesiyle AK’layacak, ekonomide kontrolsüzlük zirve yapacaktır. Türkiye kara para cennetine dönüşecek, bankalar denetimi terk edecek.” (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

'Soruşturmalar ve açığa almalar son bulsun'

SONRAKİ HABER

İstanbul Caz Festivali’nde cazın iki duayenine onur ödülü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa