12 Temmuz 2016 12:50

'Soruşturmalar ve açığa almalar son bulsun'

Eğitim Sen Yürüyüşü öncesi İzmir'de toplanan Eğitim Sen Genel Başkanı ve şube başkanları gazetemize konuştu. 

Paylaş

Eğitim Sen, üyelerine yönelik hız kazanan baskı, sürgün ve soruşturmalara karşı Aydın’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı. Şube ve genel merkez yöneticilerinin katılacağı yürüyüş 15 Temmuz Cuma günü Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı önünde sona erecek. Sendikacılar, talepleri yerine getirilmezse Eylül ayında daha kitlesel eylemler yapacaklarını duyurdu. 
Yürüyüş öncesi İzmir'de toplanan Eğitim Sen Genel Başkanı ve şube başkanları gazetemize konuştu. 

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, tüm Türkiye'de baskıyla AKP tipi bir yaşamın amaçlandığını belirterek “Bu çerçevede engel olarak görülen bütün kurumlara da saldırılıyor. Grev bizim hakkımızdır. 29 Aralık’ta da yaptığımız grev sanki yasadışıymış gibi gösteriliyor. Bu alanda yasal düzenleme yapmak isteyen hükümet siyasi talepli eylemlerimizi meslekten çıkarma ile tehdit etmektedir. Şu ana kadar 16 bin üyemize açıldı. Aydın'da başlayan yürüyüşle bu hukuksuzluğu ortaya koyup protesto edeceğiz. Bu baskı ve soruşturmalar son bulmazsa Eylül ayından itibaren KESK bütünselliği içerisinde eylem ve etkinliklerimizi sürdüreceğiz" dedi. 

Eylemlerinin asıl hedefinin AKP Hükümetinin kamu emekçileri üzerindeki baskı, soruşturmalara dikkat çekmek, bunların son bulması ve kamuoyu yaratma olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “AKP Hükümeti özellikle son yıllarda sendikamız ve KESK üzerine yöneticileri ve üyelerine baskı, sürgün ve soruşturmaları yoğunlaştırdı. Haksız bu soruşturmalara ve açığa almalara dikkat çekmek istiyoruz. Kamu çalışanlarının hak taleplerinin önüne geçmek için sürdürülüyor ve yandaş sendikanın eli güçlendirilmek isteniyor.” 

Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Bahri Akkan da “Acil talebimiz 29 Aralık’la ilgili açılan tüm soruşturmaların kaldırılmasını, verilen cezaların geri çekilmesini istiyoruz. Sendikal haklar engellenmemelidir. İş bırakma sendikaları sendika yapan özelliklerden birisidir. Sendikal hak kullanımız ceza ile engellenemez. Bu uluslararası sözleşmelere aykırıdır” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Siz Pokemon peşinde koşarken, Pokemon sizi izleyebilir!

SONRAKİ HABER

Kazım Arslan: Varlık barışı değil, varlık bağışı geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...