12 Temmuz 2016 12:40

Eğitim Sen yürüyüşüne Aydın Valiliğinden engel

Üyelerine yönelik baskı, sürgün ve soruşturmalara karşı Eğitim Sen'in Aydın’dan Ankara’ya başlattığı yürüyüş Aydın Valiliğinden gelen engelle başladı.

Paylaş

Üyelerine yönelik baskı, sürgün ve soruşturmalara karşı Eğitim Sen tarafından Aydın’dan Ankara’ya başlattığı yürüyüş Aydın Valiliğinden gelen engelle başladı.

Ülkenin dört bir yanından gelen Eğitim Sen üyeleri, sendikalarının Eğitim Sen Aydın Şubesi önünde bir araya gelerek Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürümek istedi ancak yürüyüş daha caddeye ulaşamadan çevik kuvvet ve TOMA ile kesildi. Burada açıklama yapan polis yürüyüşe izin vermeyeceklerini, sadece ara yollardan sessiz, pankartsız ve dövizsiz bir şekilde Milli Eğitim önüne yürünmesine izin vereceklerini dile getirdiler.

Emniyetin bu uygulamasına karşı eğitim emekçileri ise duruma tepki gösterdi. Eğitim Sen üyeleri en temel haklarının engellendiğini belirterek 'Emekçiye Değil, Çetelere/Hırsızlara Barikat', 'Barikat Kalksın Yürüyüş Başlasın', 'Direne Direne Kazanacağız', 'Baskılar Bizi Yıldırımaz 've 'Emekçiyiz, Halklıyız, Kazanacağız' sloganlarını attı. Yapılan konuşmalarda Suruç, Ankara ve İstanbul'da IŞİD tarafından yapılan bombalı saldırılara neden emniyetin engel olmadığı soruldu.

Emniyet yetkilileri ile konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca yapılanın hukuka aykırı olduğunu belirterek çevik kuvvetin önlerinden çekilmesini istedi.  Eğitim Sen Aydın Şubesi önünde bekleyiş ve görüşmeler sürüyor.

'Baskı, sürgün, soruşturma ve cezalar son bulsun” talebiyle Aydın’dan başlayıp Ankara’da sona ermesi planan yürüyüşte çok sayıda eğitim emekçisi için meslekten ihraç isteyen Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde oturma eylemi yapılmak isteniyor. (Aydın/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İtalya’da iki tren çarpıştı: En az 20 ölü

SONRAKİ HABER

Mahkeme, Çin’in Güney Denizi’ndeki iddialarını reddetti 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...