07 Mayıs 2012 02:44

Yılmaz Güney Parkı açıldı

Mersin Akdeniz Belediyesi Hrant Dink ve Ahmet Kaya parklarından sonra Yılmaz Güney adına bir parkın açılışını gerçekleştirdi. Şevket Sümer Mahallesinde bulunan parkın açılışına bine yakın kişi katıldı.Parkta açılış konuşmasını Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk yaptı. “Değer yaratanlara değer vermek erdeml

Yılmaz Güney Parkı açıldı
Paylaş
Hasret Kozan / Erdoğan Alayumat

Parkta açılış konuşmasını Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk yaptı. “Değer yaratanlara değer vermek erdemliliktir” diyen Türk, “Geçtiğimiz yıllarda Hrant Dink ve Ahmet Kaya parklarından sonra Yılmaz Güney parkının açılışını siz değerli halkımızla yapmak bizim için bir onurdur” diye devam etti.

Ardından kürsüye oyuncu ve sanatçı Mustafa Alabora çıktı. Bir şiir okuyarak sözlerine başlayan Alabora “Düşmana inat bir gün fazla yaşamak boynumuzun borcudur” dedikten sonra sözlerini yaşasın halkların kardeşliği diyerek sonlandırdı.

Alabora’nın ardından Paris’te Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney’in mezarları başında yaşadıklarını anlatan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan sözü aldı. “O mezarların başında anlatamayacağım, tarif edemeyeceğim bütün duygular geldi gitti. Hani derler ya ‘damdan düşenin halinden damdan düşen anlar’, işte bu duyguları yaşamadan anlamak mümkün değil” dedi.

Son olarak Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney de duygularını halkla paylaştı. Güney’in ölümünden 27 yılın geçtiğini söyleyen Fatoş Güney, “Şu anda Yılmaz’ın filmleri televizyonlarda oynamıyor. Bu da ülkemizin içinde olduğu demokrasi anlayışından kaynaklanıyor” dedi. Yılmaz Güney’in Kürt kimliğini dile getiren Güney, “Yılmaz derdi ki ‘bana bir şarkı söyle kendi dilinden olsun’ o, kimliğine inancına çok önem veren birisiydi” diye sözlerini sonlandırdı. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Arızlı’da çözüm umudu

SONRAKİ HABER

Tarsus’ta veliler ayaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...