12 Temmuz 2016 10:00

Binali Yıldırım: Acil servise kız bakmaya gidiyorlar!

'Sağlıkta Dönüşüm Programı'nı öve öve bitiremeyen Başbakan Binali Yıldırım, 'Acil servislere vatandaşlarımız kız bakmaya gidiyormuş' dedi.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, AKP grup toplantısında gündeme dair konuştu. Atatürk Havalimanı ve Brüksel’de yaşanan IŞİD saldırılarını karşılaştıran Yıldırım, "Brüksel’de havaalanı saldırısı oldu, havaalanı 10 gün açılamadı. Ama Türkiye’de Atatürk Havalimanı saldırısından sonra aynı gece 02.00’de her şey normale döndü. İşte bu Türkiye’nin gücüdür. Türkiye’nin her türlü riske hazır olduğunun göstergesidir” diyerek övündü.

ABLUKANIN KALDIRILMASI ŞARTINI GEVŞETTİ!

Yıldırım, daha önce bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “kesinlikle normalleşmez” denilen İsrail ile normalleşmeye başlayan ilişkilere dair ise, şunları söyledi: "Biz eğer Gazze’de, Filistin’de perişanlık içinde, dünyaya kapalı yaşayan kardeşlerimize bir faydamız olacaksa elbette ki mutabakata varırız. Bu anlaşma 3 madde içeriyor. Bir tanesi Mavi Marmara’yla yaşanan, 10 vatandaşımızın şehit olmasıyla ilgili İsrail’den resmen özür dilemesini şart koştuk. Gerçekleşti. İkinci olarak burada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tazminat ödenmesi de kabul edildi. Bir şart vardı ki uzun süre direndiler. O da Filistin’e özellikle de Gazze’ye uygulanan ambargonun gevşetilmesi, oraya insani yardımların Türkiye’nin önderliğinde gerçekleşmesidir. Çok çetin müzakereler oldu ve bu şartı da İsrail tarafı kabul etti.”

İÇ TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN ÇAĞRI YAPTI

Yıldırım, milletvekillerinin ifade özgürlüğünü kısıtlayacağı gerekçesiyle muhalefet tarafından kabul edilmeyen Meclis İç Tüzüğü'nün değiştirilmesi için muhalefet partilerine destek çağrısında bulundu: “İçtüzüğün getirdiği imkânları amacı dışında kullanma aldı başını gitti. AK Parti grubu olarak içtüzük konusunda birlikte hareket etme ve içtüzüğün daha etkin hale getirilerek Meclis'in daha hızlı çalışmasını sağlayacak yeni içtüzüğün yapılması konusunda diğer partilerin desteğini bekliyoruz.”

KURBAN BAYRAMINDA DA 9 GÜN TATİL OLACAK

Yıldırım, Rusya ile de ilişkilerin normalleşmeye başladığını belirterek, "Yollarımız, havaalanlarımız doldu, taştı. Çünkü Ramazan Bayramı biraz uzatıldı, 9 güne çıktı böylece iç turizm önemli ölçüde gelişti. Otellerimizde yer bulamadı, insanlar sahillerde, kamp çadırlarında kaldı" dedi ve Kurban Bayramı tatilinin de Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi 'uzun' olacağını söyledi.

HASTANELER ÇÖPÇATAN MERKEZİ OLMUŞ

Yıldırım, konuşmasının büyük bölümünü, “Sağlıkta Dönüşüm Programı”nı övmeye ayırdı. Yurttaşların sağlık hizmetinde memnuniyet oranının arttığını iddia eden Yıldırım, şöyle konuştu: “Sağlıkta devrim yaptık. Şehir hastanelerini hızla kuruyoruz. Hastaneleriyle otelleriyle bu hastaneler adeta içinde hastane olan küçük şehirler gibi. Acil servislere vatandaşlarımız gidiyormuş, kız bakmaya. Evlendirmek için oğlunu, kızını, hastaneler o kadar şirin hale geldi ki gidip orada dostluklar kuruluyor, yuvalar kurulmak için ziyaretler yapılıyor. Acil servis sadece tedavi etmiyor, yuva kurmak için de hizmet veriyor. Artık özel hastaneler dahil, acil ve yoğun bakım gereken hastalardan ücret alınmıyor. Hava ambulans sistemini Türkiye’de kurduk. Eskiden filmlerde seyrederdik. Bir hasta dağın başında helikopterle alınıyor." (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Mersin’de 'barış imzacısı' 4 akademisyen hakim karşısında

SONRAKİ HABER

Kocaeli Üniversitesi GSF'de sınav problemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...