11 Temmuz 2016 19:08

GBT yapıp gözaltına aldılar, ‘Kimliğin bizde değil’ dediler

Esenyurt’ta sivil polisler 7 genci gözaltın aldı. GBT kontrolü yapılan gençler serbest bırakıldı ancak Ö.E.’nin kimliği kendisine verilmedi.

Paylaş

Sadam ERGÜN
İstanbul

İstanbul Esenyurt’ta 7 genç arkadaşlarının düğününe giderken sivil polisler tarafından gözaltına alındı. GBT kontrolü de yapılan gençler serbest bırakıldıklarında, Ö.E.’nin kimliği kendisine verilmedi, ‘Kimliğin bizde değil’ dendi.

Esenyurt Pınar Mahallesi’nde Pazar günü saat 20:00 sularında 7 genç arkadaş düğüne gitmek isterken mahallede sivil polislerce gözaltına alındı. Olayı Evrensel'e anlatan Ö.E, yolda ilerlerken dört sivil araç ve iki zırhlı akrepten inen polislerce gözaltına alındıklarını söyledi. Ö.E. silah zoruyla gözaltına alındıklarını, araçlarda yüzü koyun yatırılarak karakola gidene kadar sayısız  küfür ve hakarete maruz kaldıklarını iddia etti.

Bir arkadaşlarının da darbedildiğini ifade eden Ö.E. araca bindirildikten sonra yaşadıklarını da şu cümlelerle aktardı: “İçeride, ‘Bize nereyi yakacaksınız, malzemeleriniz nerede?’ gibi sorular sordular. Sonrasında bir polis bize ajanlık ve para teklifinde bulundu. Biz hiçbir şeyle alakamız olmadığını, işçi olduğumuzu söyledik.” Ö.E. daha sonra karakola götürüldüklerini ve burada yaklaşık iki saat yüzükoyun yere yatırılarak bekletildiklerini ve kendilerine gözaltında olduklarına dair bir evrak imzalatıldığını anlatarak, “Sonrasında Esenyurt Devlet Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildik, serbest bırakıldık. Kimliklerimize ve telefonlarımıza  el koymuşlardı, bütün arkadaşlarımın kimlik ve telefonlarını dağıttılar, benim de sadece telefonumu verdiler. Kimliğimi istedim vermediler, ‘Bizde değil, biz almadık zaten yoktu’ dediler, hastaneden uzaklaştırırken de, ‘Bunlar sizin iyi günleriniz’ gibi tehditler savurdular” diye iddia etti.

Olayın yaşandığı gecenin akabinde ağabeyinin karakola giderek kimliğini sorduğunu ifade eden Ö.E., kimliğinin verilmediğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Dikkat: Pokemon Go, Google hesabınızda tam yetkiye sahip

SONRAKİ HABER

Bugün 20 üniversitede rektörlük seçimi var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...