11 Temmuz 2016 14:51

Ovacıklılar, baskılara karşı yürüdü, bir barikatı kaldırdı

Ovacıklılar, adliye lojmanlarına yönelik saldırının ardından barikatlarla kapatılan cadde ve sokakların açılması için yürüyüş gerçekleştirdi.

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Dersim’in Ovacık ilçesinde bir araya gelen çok sayıda kişi Ovacık Adliye lojmanlarına yönelik saldırının ardından barikatlarla kapatılan cadde ve sokakların açılması için yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün ardından barikatlardan biri kaldırıldı.

Yürüyüşe, aralarında HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, DBP İl Eş Başkanı Soner Öz, HDP İl Eş Başkanı Aslan Çağ, EMEP İlçe Başkanı Erkan Bilge, Ovacık Belediye Eş Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu ile birçok parti il ve ilçe başkanlarıyla çok sayıda yurttaş katıldı. Belediye önünde bir araya gelen binlerce kişi, bariyerlerle kapatılan Ovacık Meslek Yüksek Okulu önüne kadar olan 3 kilometrelik yolu ‘Doğama, yaşam alanlarıma, irademe dokunmayın’ pankarı taşıyarak yürüdü. Yürüyüş boyunca ‘Dersim faşizme mezar olacak’, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ ve ‘Sokaklar bizimdir bizim olacak’ sloganları atıldı. Meslek Yüksek Okulunun önüne gelindiğinde kitle adına açıklama yapan DBP Dersim İl Genel Meclis Üyesi Zeynel Örnek, halkın yaşam alanları üzerindeki baskı ve tahakkümleri kabul etmeyeceklerini belirterek, ilçe merkezinde beton bloklarla kapatılan ana cadde ile Konutlar bölgesindeki ana cadde ve sokak başlarına kum dökülerek kapatılan yolların derhal açılmasını, aksi takdirde halk olarak yolu trafiğe açacaklarını söyledi.

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü ise yolu ulaşıma kapatarak halkın iradesinin kırılmaya çalışıldığını söyledi. “Saray bizi biat ettirmek istiyor. Sizin burada gösterdiğiniz tavrı Dersim merkez ve ilçeler de örnek almalı. Barikat ve hendekleri her yere açmışlar. Bir buçuk yıldır dağlarımızı, şehitliklerimizi, cemevlerimizi yakıp yıkıyorlar. Bizim devrimci güç birliğimiz bunlara geri adım attıracaktır” dedi.

Ardından eline küreği alan Önlü, sembolik olarak ilk barikatı ana caddeden kaldırarak araçla geçti. Kitlenin dağılacağı esnada halkı provoke etmek için çok sayıda polis zırhlı araçlarla olay yerine geldi. Halkın polisi yuhalamasının ardından polisler geri çekildi. Kitle ‘Faşizme karşı omuz omuza’ sloganlarıyla ilçe merkezine döndü.

ÖNCEKİ HABER

NBA Efsanesi Tim Duncan, basketbolu bıraktı

SONRAKİ HABER

Bilirkişi keşfi yapılan Akkuyu’nun başı da sonu da karanlık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa