11 Temmuz 2016 12:27

Zonguldak'taki madenci eylemi perşembe günü yapılacak

TTK'nin özelleştirilmek istenmesine karşı, 14 Temmuz 2016 Perşembe günü saat 17.00’de Madenci Anıtı’nda kitlesel basın açıklaması yapılacak.

Paylaş

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Başkanlar Kurulu, sendika genel merkezinde, Genel Başkan Ahmet Demirci başkanlığında toplandı.

Genel merkez yönetiminin ve şube başkanlarının hazır bulunduğu toplantıda, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıda 45 kişinin hayatını kaybetmesi ve yas ilan edilmesi nedeniyle ertelenen kitlesel basın açıklamasının 14 Temmuz 2016 Perşembe günü saat 17.00’de Madenci Anıtı’nda yapılması kararı alındı.

Başkanlar Kurulu toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, GMİS'in örgütlü olduğu tüm ocaklardaki madencilerin ve Zonguldak halkının basın açıklamasına katılması için çağrı yapıldı.

Açıklamada, 27 Haziran'da yapılan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda; özelleştirme girişiminden vazgeçildiği resmen açıklanıncaya kadar çeşitli eylem ve etkinliklerle mücadelenin sürdürüleceği belirtildi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Hakkı Arslan da, Türkiye Taşkömürü Kurumu  (TTK) Amasra Müessesinde madencilerle bir araya gelerek madencileri son gelişmeler hakkında bilgilendirdi ve Perşembe günü yapılacak basın açıklamasına çağrı yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avrupalı gazetecilerden Evrensel ve Hayatın Sesi'ne ziyaret

SONRAKİ HABER

#EURO2016’da 109 milyondan fazla tweet atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...