11 Temmuz 2016 10:12

Evvel Temmuz Festivali başlıyor

Samandağ ilçesinde gerçekleşen 'Geleneksel Evvel Temmuz Festivali' bu yıl da bir çok sanatçı, yazar, akademisyen ve siyasetçiyi konuk ediyor.

Paylaş

Hatay ilinin Samandağ ilçesinde gerçekleşen 'Geleneksel Evvel Temmuz Festivali' bu yıl da birçok sanatçı, yazar, akademisyen ve siyasetçiyi konuk ediyor.

Festivali, Samandağ Kalkındırma Derneği ile Akdeniz Dayanışma ve Kültür Derneği birlikte düzenliyor. Evvel Temmuz Festivali; Arapça şarkı yarışması, Arapça tiyatro, Arapça skeç vb. etkinliklerle Arap halkının kendi kültürünü, kendi dilini yaşatmasının da bir dayanağı oluyor.

Bölgenin ve Türkiye’nin sanatçı ve siyasetçilerini bir araya getiren festivalde, aynı zamanda, ülkedeki ve Arap coğrafyasındaki siyasi gelişmeler de ele alınıyor.

Festival ilhamını hasat zamanından alıyor. Her yıl bereket için buluşuluyor. Evvel temmuz (Hasat Bayramı) Bereket Bayramı anlamına geliyor. Evvel Arapça’da bir ve başlangıç anlamında da kullanılıyor.

DEMOKRASİ GÜÇLERİNİN BİRLİĞİ TARTIŞILACAK

Festival kapsamında, demokrasi güçlerinin birliği, ortak bir mücadele cephesi de tartışılacak. Acil talepler etrafında emek, demokrasi ve barış güçlerinin birliği ve bu birlikteliğinin zeminin nasıl olacağı “Diktatörlüğe doğru demokrasi cephesinin önemi ve güncelliği” adlı panelde tartışılacak. Bu panelin katılımcıları HDK Eş Genel Başkanı ve HDP İzmir Miletvekili Ertuğrul Kürkçü, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner olacak.

“Türkiye’de Siyasal Durum ve Yeni Anayasa Tartışmaları” başlıklı söyleşinin konuşmacıları ise Gazetemiz Yazarı Aydın Çubukçu ve HDP Mardin Milletvekili Prof. Mithat Sancar.
Ortadoğu’daki gelişmelerin Türkiye’ye ve Hatay’a yansımaları” adlı panele ise Yazar Faik Bulut ve CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal katılıyor.

Evvel Temmuz Festivalinde yerel müzik gruplarının yanı sıra Ferhat Tunç ve Leman Sam konserleri de olacak. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rusya'dan ‘Ambargo kalktı’ haberini bekliyorlar

SONRAKİ HABER

Edebiyatçılardan Kafa’ya sert tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...