11 Temmuz 2016 09:50

EMEP: Perşembe afet bölgesi ilan edilmeli

EMEP Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Perşembe’de yaşanan felaketin yaralarının sarılması için ilçenin afet bölgesi kapsamına alınmasını istedi.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Perşembe’de yaşanan felaketin yaralarının sarılması için ilçenin afet bölgesi kapsamına alınmasını istedi.

Perşembe’de yaşanan sel ve heyelan felaketi sonrası can, mal ve ürün kayıplarının olduğuna dikkat çeken Poyraz, “Perşembe’de yaşanan felaket sonrası hem Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz hem de Vali İrfan Balkanlıoğlu yaptıkları açıklamalarda ‘yaraları saracağız’ diyorlar. Perşembe halkı uygulama istiyor. İlçenin bir an önce afet bölgesi ilan edilmesini istiyor” dedi.  Perşembe’de inceleme yaptıklarını belirten EMEP İl Başkanı Poyraz, “ Meteoroloji tarafından sel uyarısı yapıldı ama ilimizi yönetenler önlem adına hiçbir şey yapmadılar. Sular, elektrik kesildi ama su dağıtımında yaşanan sıkıntılar yanında bir sıcak çorba bile dağıtılmadı. Sular ve elektrikler kesikken insanlar ne pişirdiler merak eden de olmadı. Evleri su bastı, insanlar komşularında yemek yedi. Ne yazık ki, ilimizi yönetenler işi şansa bıraktılar. Yani halkı kaderlerine terk ettiler” eleştirisini yaptı.

Perşembe’de daha önce yaşanan sel felaketi nedeniyle mağduriyetlerin yaşandığını ve mağduriyetlerin giderilmediğini söyleyen Poyraz, “Sel ve heyelan Perşembe’nin kaderi değil. İli yönetenler gerekli önlemleri almadığı için mağduriyet yaşanıyor. Dereler daraltılıyor, yollara akan sular küçük borulara sıkıştırılıyor, köprüler alçak yapılıyor, bahçe ve yollarda su akması için kanallar yapılmıyor ve sonuç böyle oluyor.” dedi.

ZARAR TESPİTİ YAPILSIN

Perşembe’de heyelanlar ve sel nedeniyle tarlalar ve fındık bahçelerinin yok olduğunu söyleyen Poyraz, “3 kişi öldü, iki kişi kayıp. Canımız acıyor. Ayrıca yağan yağmur fındıkları döktü. Heyelan nedeniyle fındık ağaçları yok oldu. Perşembe’de zarar çok. Bahçelerin yok olması gelecek yılları da olumsuz etkileyecek. Bu nedenle Perşembe bir an önce afet bölgesi ilan edilmeli ve zarar tespiti için inceleme başlamalı. Halkın her türlü mağduriyeti giderilmelidir” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Osmangazi Köprüsü artık ücretli: Pamuk eller cebe!

SONRAKİ HABER

Rusya'dan ‘Ambargo kalktı’ haberini bekliyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...