10 Temmuz 2016 14:52

Van'da ev baskını: Bir kişi öldürüldü, 4 kişi gözaltında

Van'ın İpekyolu ilçesinde bir eve baskın düzenleyen özel harekat polisleri, bir kadını öldürürken, 4 kadını da gözaltına aldı.

Paylaş

Van’ın merkez İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi’ne baskın düzenleyen özel harekat polisleri, operasyon sırasında bir kadını öldürdü.

Sürmeli Serhat Sokak'ta içerisinde kadın ve çocukların da bulunduğu iki eve baskın düzenleyen özel harekat polisleri, İrem, Kezban, Sozdar ve Aynur Akdoğan ile 10, 8 ve 4 yaşlarındaki 3 çocuğu gözaltına aldı. Daha sonra çocuklar serbest bırakılırken, gözaltına alınan 4 kadının nereye götürüldüğü ise öğrenilemedi.

Cenaze aracı ve ambulansların sevk edildiği mahallede, gerginlik ile helikopter hareketliliği ise devam ediyor.

Öte yandan mahalleyi ablukaya alan polislere tepki gösteren mahalle sakinlerine gaz bombaları ve silahlarla saldırılırken, mahalleye gitmek isteyen, aralarında HDP Van Milletvekilli Adem Geveri ile DBP ve HDP yöneticilerinin de bulunduğu grup, özel harekat polisleri tarafından engellendi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Operasyonla ilgili Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “İlimiz İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi'nde bir evde bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçen güvenlik güçlerimiz, 09.07.2016 günü yeteri kadar kuvvetle gerekli önlemleri alarak bahse konu eve girmek istediği sırada ateşli silah kullanılarak kendilerine karşı konulmuş, çıkan çatışmada bir kadın bölücü terör örgütü mensubu silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Çatışmanın yaşandığı ev ve ölü ele geçirilen şahsın üzerinde yapılan aramalarda; 2 adet tabanca, bu tabancaya ait 4 adet şarjör ve çok sayıda fişek, 2 adet el bombası, 1 adet RPG-7 roketatar, 3 adet roket başlığı, 8 adet roket sevk fişeği, 1 adet el telsizi, 1 adet dürbün, 1 adet fotoğraf makinası, 1 adet cep telefonu, 2 adet hafıza kartı ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Olayla ilgili tahkikat sürdürülmekte olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terör tehdidi ve saldırılardan korunması için tüm tedbirler Valiliğimizce alınmaktadır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ali İsmail Korkmaz ölümünün 3. yılında mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

Bayramda 9 günlük kaza bilançosu: 132 ölü, 480 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa