10 Temmuz 2016 15:57

Ali İsmail Korkmaz ölümünün 3. yılında mezarı başında anıldı

Gezi direnişi sırasında Eskişehir'de polis ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz, mezarı başında anıldı.

Paylaş

Gezi direnişi sırasında Eskişehir'de polis ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz, ölümünün üçüncü yıldönümü dolayısıyla Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Ekinci Mahalle Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya, Gezi ailelerinin yanı sıra Ali İsmail Korkmaz'ın okul arkadaşları, kitle örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.
Tütsülerin yakıldığı mezarın başında anne Emel Korkmaz'ın yaktığı ağıtlar duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

'TÜRKÜLERİMİZİ ONUNLA SÖYLEMEK İSTERDİK'

Saygı duruşunun ardından konuşan ağabey Gürkan Korkmaz, Ali İsmail'in hayallerini gerçekleştireceklerini belirtti. Ali İsmail'in ölümünün üzerinden 3 yıl geçtiğini hatırlatan ağabey Korkmaz, "Koca 3 yıla rağmen hiç yalnız kalmadık. Gönül isterdi mezarı başında değil Ali İsmail ile dost meclislerinde bir araya gelmek ya da akşam türkülerimizi onunla birlikte söylemek ama olmadı. Bundan sonra Ali'in hayallerini gerçekleştirmek için mücadele edeceğiz" dedi.

'ONLARIN YERİ TOPRAĞIN ALTI DEĞİL'

Anne Emel Korkmaz ise, kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert de, Gezi direnişinde yaşamını yitirenleri anarak, çocuklarının katilinin AKP hükümeti olduğunu söyledi.

Anne Cömert, "Onların yeri toprağın altı değildi. Onların yeri bizim yanımızdaydı" diye belirtti. Yapılan konuşmaların ardından anmaya katılan yurttaşlar, duygu ve düşüncelerini şiir ve türkülerle dile getirdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mardin Kızıltepe'de çatışma: 4 HPG'li öldü 6 polis yaralandı

SONRAKİ HABER

Van'da ev baskını: Bir kişi öldürüldü, 4 kişi gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...