07 Mayıs 2012 02:26

İzmir Basma işçileri çadır kurdu

Yıllardır kıdem tazminatlarını alamayan İzmir Basma fabrikası işçileri çareyi, fabrikanın sahibi Giraud ailesinin Buca Hipodrom yanındaki çiftliklerinin önünde çadır kurmakta buldu.7 yıldır kıdem tazminatlarını alamayan İzmir Basma Fabrikası işçileri yaptıkları açıklamada, Giraud ailesinin uzun yıllar boyunca teksti

İzmir Basma işçileri çadır kurdu
Paylaş

7 yıldır kıdem tazminatlarını alamayan İzmir Basma Fabrikası işçileri yaptıkları açıklamada, Giraud ailesinin uzun yıllar boyunca tekstil sektöründe büyük kârlarla çalıştığını, 2000’li yılların başında ise İzmir Pamuk ve İzmir Basma fabrikasını kapatıp daha karlı alanlara yatırım yaptıklarına dikkat çektiler.

“Caroline Koç ve Giraud’lar bu kararı aldıktan sonra  kıdem tazminatlarımızın yerine bize senet vermişler, senetlerin vadesi gelinceye kadar da fabrikanın için boşaltıp bizi hukuki açmaza almışlardır” denilen açıklamada, Caroline Koç ve Frederic Giraud’un hâlâ kârlarına kâr katmaya devam ettikleri ifade edildi.
İşçilerden Ahmet Çavuşoğlu, “Paranın gücü değil, hukuk konuşsun” derken sadece patronlar için değil herkes için hukuk istediklerini belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aleviler, Barış için 20 Mayıs’ta miting yapacak

SONRAKİ HABER

Dumankaya’da işçiler mağdur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...