10 Temmuz 2016 11:12

‘Beşler’ mezarları başında anıldı

İHD Adana İl Başkanı Elif Tuncer ve İHD yöneticileri Hasan Üzüm, Yusuf Üzüm, Cemal Ölçmez ile İmam Turan. Adana'da mezarları başında anıldı.

Paylaş

Diyarbakır'da JİTEM tarafından katledilen HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ın cenazesine giderken 10 Temmuz 1991’de Siverek- Diyarbakır karayolunda geçirdikleri trafik kazası sonrası hayatını kaybeden dönemin İHD Adana İl Başkanı Elif Tuncer ve İHD yöneticileri Hasan Üzüm, Yusuf Üzüm, Cemal Ölçmez ile İmam Turan Adana'da mezarları başında anıldı. “Beşler” diye anılan İHD yöneticileri için bugün düzenlenen anmaya İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, Emek Partisi yöneticileri, aile yakınları ve CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş katıldı.

FAİLİ MEÇHULLER OLMAYACAK SÖZÜ BOŞA ÇIKTI

Anmada konuşan İHD Adana Şube Başkanı İlhan Öngör, Vedat Aydın’ın 25 yıl önce JİTEM tarafından katledildiğini hatırlatarak bugün de 45 gün önce gözaltına alınan Hurşit Külter’den hala haber alınamadığını söyledi.  25 yıl önce insan haklarını ve barışı savunan dernek başkanları Elif Tuncer ve yöneticilerinin antidemokratik uygulamalar karşısında aldıkları tavrı ve pratiği bugün de sürdürdüklerini dile getiren Öngör, AKP’nin 90’larda yaşanan faili meçhullerin yaşanmayacağına dair verdiği sözün boşa çıktığını dile getirdi. Bugün de faili meçhullerin devam ettiğini ifade eden Öngör, “Tek fark işkence dozunun artmış olmasıdır diyerek kuruluşunun 30’uncu yılında İHD olarak mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

BASKI VE ZULÜM DEVAM EDİYOR

Emek Partisi Adana İl Örgütü adına konuşan İl Yöneticisi Ali Büyükyiğit de, yakından tanıdığı Elif Tuncer ve 4 arkadaşının o gün Kürt halkının haklı mücadelesi ile dayanışmak için yola çıktığını ifade etti. Bugün de Kürt halkına yönelik baskı ve zulmün devam ettiğini dile getiren Büyükyiğit, “Onların haklı davalarını yükseltmek için onların bayrağını daha ileri taşımalıyız” dedi.

ÖZDİŞ: VEDAT AYDIN’DAN BERİ ÇOK BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ

Anmaya katılan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de bir konuşma yaptı. Celal Ölçmez’in o dönemde “faili meçhul değil, faili meşhur” diye tanımladığı bir katliama uğrayan Vedat Aydın’ın cenazesine yola çıkmadan önce kendine uğradığı günü çok iyi anımsadığını dile getiren Özdiş, haksızlıklar karşısında avukat ve insan hakları savunucusu olarak bir tavır alan Elif Tuncer’i de iyi tanıdığını dile getirdi. Ülkenin Vedat Aydın’ın faili meşhur cinayete kurban edilmesinden bugüne çok şey değişmediğini dile getiren Özdiş, “Ülkenin bir coğrafyasında hala çok ciddi kan akıyor. Bizler ülkenin çağdaşlıktan uygarlıktan yana olan insanları olarak 5 arkadaşımızın mücadelesini kendimize örnek alacağız” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Katliamının 9. ayı: Bu iddianame, neye hizmet ediyor?

SONRAKİ HABER

15 barodan Hurşit Külter için çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...