09 Temmuz 2016 12:37

Karacasu'daki orman yangını kontrol altına alındı

Aydın'ın Karacasu ilçesinde dün öğlen başlayan orman yangını, bu gece kontrol altına alındı.

Paylaş

Aydın'ın Karacasu ilçesinde dün öğlen başlayan orman yangını, bu gece kontrol altına alındı. Dağlık bölgede ve 150 hektarlık alanda zarara yol açan orman yangını sonrası, bölgede soğutma çalışması başlatıldı.

Alemler Mahallesi Küçük Yayla Mevkii'nde dün öğle saatlerinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen orman yangını, bu gece yarısı kontrol altına alınabildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Denizli, Aydın ve Muğla'daki işletmelerden birliklerin sevk edildiği yangına 8 helikopter, 4 uçak, 30'un üzerinde arazöz, 4 dozer, yaklaşık 200 orman işçisinin yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediyesine ait 2 adet 12 tonluk su tankerleriyle müdahale edildi. Gün boyu aralıksız süren söndürme çalışmalarına rağmen kontrol altına alınamayan yangında, havanın kararması nedeniyle, uçak ve helikopterlerin saat 20.00'de bölgeden ayrıldığı, karadan devam eden söndürme çalışmaları sonucu alevlerin gece yarısı kontrol altına alınabildiği belirtildi. Bölgede, soğutma çalışmalarının sabaha kadar sürdüğü öğrenildi.

Yangında Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nden gelen uydu sistemleriyle donatılmış yön belirleme aracı ile havadan ve karadan çalışmalara katılanların yönlendirildiği öğrenildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında 150 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi. Zarar tespit çalışmalarının da sürdüğü ifade edildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Turgay Şeren için Türk Telekom Arena’da veda töreni

SONRAKİ HABER

NATO, Türkiye'ye AWACS gönderecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa