09 Temmuz 2016 10:48

IŞİD’lilerin tedavisi Mersin’de mi yapıldı?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Mersin’de tedavi gördüğü iddia edilen IŞİD üyelerini, Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

Paylaş

5 Haziran 2015’te HDP Diyarbakır mitinginde gerçekleşen bombalı saldırıda 5 kişi yaşamını yitirmiş, 400’e yakın kişi ise yaralanmıştı. Bombalı saldırıya ilişkin soruşturma dosyasına yansıyan IŞİD üyelerinin konuşmaları ise tartışmaları da beraberinde getirdi. Konuşmalara, IŞİD mensuplarının Türkiye-Suriye arasında birçok kez patlayıcı madde sevkiyatı yaptığı, IŞİD’lilerin tedavilerini Mersin’de yaptırdığı ve para gönderdiğine ilişkin bilgiler yansıdı. 

‘ANTEP’TEKİ IŞİD YAPILANMALARI SORUŞTURULDU MU?’

Tanrıkulu verdiği önergede, IŞİD mensuplarına ait konuşmalarda Türkiye’ye getirilen IŞİD militanlarına para verildiği ve tedavilerinin de Mersin’de yapıldığına ilişkin iddialara yer vererek, “Türkiye’ye illegal olarak getirilen IŞİD militanlarının Mersin’de tedavi edildiği iddiası doğru mudur, bu iddia ile ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılmış soruşturma bulunmakta mıdır?” diye sordu. Tanrıkulu ayrıca, soruşturma dosyasında yer alan konuşma kayıtlarına göre IŞİD’in Antep’te ciddi yapılanması olduğu ve bu şehir için çeşitli yapılanmalar düşündüğünün anlaşıldığını belirterek, konuya ilişkin; “Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşma bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa soruşturmanın akıbeti nedir?” diye sordu. 

‘EMNİYET NEDEN OPERASYON DÜZENLEMEDİ?’

İllegal olarak Mersin’de tedavi edildikleri belirtilen IŞİD’lilerin kullandıkları hastaneyi ve bu hastanenin Sağlık Bakanlığından ruhsatı bulunup bulunmadığını da soran Tanrıkulu, “Basında yer alan konuşma içeriklerine göre IŞİD’liler sıklıkla açık ya da şifreli olarak patlayıcılardan bahsettikleri halde neden bu kişilere emniyet birimleri operasyon düzenlememiştir? Bu konuda yetkililerin ihmali var mıdır? Diyarbakır’da 5 Haziran 2015 günü mitingde düzenlenen bombalı saldırının soruşturma dosyasında konuşması yer alan IŞİD mensubu sayısı kaçtır? Bunlardan kaçı hakkında yakalama kararı bulunmaktadır?” diye sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Niyazi Koyuncu Ceylan Ertem’le düet yaptı

SONRAKİ HABER

Kanser hastası Avcı için Bakan harekete geçecek mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...