09 Temmuz 2016 05:49

İzmir'de 2'si amiral 6 subay hakkında gözaltı kararı

İzmir merkezli 10 ilde başlatılan operasyonlarda 6 muvazzaf subay hakkında gözaltı kararı verildi

Paylaş

İzmir'deki askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasının soruşturması sırasında sahte delil üretilmesini sağladıkları iddiasıyla iki amiralin de aralarında bulunduğu 6 denizci subay hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir'deki, "askeri casusluk" adıyla binilen askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında, fişleme yapıp sahte delil üretilmesi suçuna karıştıkları iddiasıyla, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görevli olan Tümamiral M.Z.U., Tuğamiral A.A., binbaşılar K.M., A.Ö., H.Ö., R.Z. hakkında gözaltı kararı verildi. 

Zanlıların, askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında, eskort kızlar tarafından yapıldığı öne sürülen fişleme ve belge sızdırma suçlarını, kendilerinin işlediği iddiasıyla arandıkları öğrenildi. 'Paralel yapı' üyesi olmakla suçlandıkları belirtilen zanlıların, askeri personeli etnik kökenlerine göre fişledikleri iddia edildi.

1 BİNBAŞI GÖZALTINDA

Gözaltı kararı verilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli olan 6 subaydan Binbaşı H.Ö.'nün İstanbul'da gözaltına alınıp İzmir'e getirildiği ve adliyeye sevkedildiği belirtildi.

TÜMAMİRAL ABD'DE GÖREVDE

Haklarında gözaltı karar verilen subayların Tümamiral M.Z.U., Tuğamiral A.S.A., Binbaşılar K.M., R.Z., Ö.G. ve H.Ö. olduğu belirtildi. Zanlılardan Tümamiral M.Z.U.'nun ABD'de görevde bulunduğu, Tuğamiral A.S.A.'nın Genelkurmay Plan Prensipler Daire Başkanlığı'nda görevli olduğu öğrenildi.

SAVCI BİNBAŞI H.Ö.'NÜN TUTUKLANMASINI İSTEDİ

İstanbul'da gözaltına alınıp İzmir'e getirilen Binbaşı H.Ö. İzmir Merkez Komutanlığı görevlileri ile birlikte bu sabah saatlerinde İzmir Adliyesi'ne getirildi. Binbaşı H.Ö., soruşturmayı yürüten İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'ya ifade verdi. 

Savcı Bato, ifadesini aldığı H.Ö.'yü, tutuklanması istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Başından vurulmuş ve boğazı kesilmiş olarak bulundu

SONRAKİ HABER

Vitor Pereira: Beşiktaş şampiyonluğu hak etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...