09 Temmuz 2016 00:19

Savaş bir an önce durdurulmalı

Kendi iç politikasını düzeltmeyen bir hükümet, ne kadar dış politikada barışmak isterse istesin öncelikle kendi halkıyla barışmalı.

Paylaş

İzzettin AKIN
Gıda İşçisi/İstanbul

Değerli Evrensel okuyucuları, hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Yine bir mutsuz ve buruk bir bayramı geride bıraktık. Dış politikada “barışma ve özür” naraları atılırken bu durum, hükümetin kendi siyasi çıkarının peşinde olduğunun göstergesidir. Yedi buçuk sene önce İsrail ile savaş ilan eden Erdoğan’ın seçim hesabı yaptığını biliyorduk. Bugün Gazze üzerindeki abluka kalkmamıştır ve buna rağmen hükümet dış politikadaki sıkışmışlık dolayısı ile İsrail’in dediği yola gelmiştir. Ve Mavi Marmara gemisinde ölen insanların da hesabı sorulmamıştır.
Şu an hükümetin dış politikası duvara toslamıştır ve düşmanlarımızı azaltıp dostlarımızı çoğaltacağız propagandası ile sürmektedir. Emevi Camii’nde namaz kılacağız, Katil Esad’ı göndereceğiz deyip Suriye’ye saldırgan bir tutum takınan hükümet bugün görüyoruz ki Esad ile barışmak üzere görüşmeler yapmaktadır. Rusya uçağını düşürürken o zaman biz emekçiler bunun yanlış olduğunu söylemiştik. Fakat Erdoğan savaş naralarını atmaktaydı. O dönem IŞİD teröristleri köşeye sıkışmıştı Rusya uçağının düşürülmesiyle bu barbarlar rahat bir nefes alabildiler. Bu politikanın yanlışlığı bozulan ekonomi ve turizm ile kendisini göstermiştir. İşçi ve emekçiler bu saldırgan dış politikadan oldukça yara almıştır. Putin’den özür dilemekle turizmi kurtardığını düşündüler ama ne yazık ki her ay ülkemizde patlayan bombalar ile ülkemize turist gelmesinin önü kesilmiştir.
Kendi iç politikasını düzeltmeyen bir hükümet, ne kadar dış politikada barışmak isterse istesin öncelikle kendi halkıyla barışmalı ve içeride sürdürdüğü baskı politikalarını ve savaşı durdurmalıdır. Kürt sorununda müzakere masası yeniden kurulmalıdır ve bu durum sadece Kürt halkı için değil Türkiye’deki işçiler, emekçiler için yararlı olacaktır.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan söylemeden önce TİSK istemişti

SONRAKİ HABER

Açık hava müzesi Prag

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...