08 Temmuz 2016 14:05

HDP Tuncel ve Gür’e sahip çıktı

HDP Kadın Meclisi Genel Koordinasyonu, Sebahat Tuncel ve Nurcan Gür'e yönelik saldırı ve tehditlere tepki gösterdi.

Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in bayram ziyareti için gittiği Şırnak’ın İdil ilçesi çıkışında polisler tarafından ölümle tehdit edilmesine, Ankara Etimesgut İlçe Örgütü Üyesi Nurcan Gür’ün de, kimliği belirsiz 2 kişi tarafından darbedilmesine HDP’li kadınlardan tepki geldi.

HDP Kadın Meclisi Genel Koordinasyonu yazılı açıklama yaparak, AKP’nin 14 yıl boyunca kadın bedenini, kadınların seçimlerini, emeklerini, direnişlerini hedef aldığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Siyaset yapan, sözünü kamuoyu önünde özgürce dile getiren kadınlara gözdağı vererek onları yıldırmaya çalıştı. Şimdi, ülkenin her yerinde bu saldırıların yoğunluğunu ve sayısını arttırarak sonuç almaya çalışıyor.

Biz HDP’li kadınlar, irademize ipotek koyan bu saldırıları kabul etmiyoruz. Demokratik siyasette ısrarımızın böyle alçak tehditlerden etkilenmeyeceğini, çalışmalarımızın herhangi bir kısıt olmadan süreceğini vurguluyoruz. Yaşamlarımızı, bedenlerimizi, ruhumuzu, aklımızı işgal etmeye dönük politikalara karşı dimdik ayakta, mücadelemizin arkasında, Sebahat Tuncel’in ve Nurcan Gür’ün yanındayız. Her türlü saldırıyı birlikte yürüyerek durduracağız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tarsus’ta baraj, su kanalı ve süs havuzlarına akın

SONRAKİ HABER

Artvin'i sel vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...