08 Temmuz 2016 12:20

Esra Mungan ve Can Dündar Sakharov Ödülü’ne aday

Avrupa Parlamentosu’nun Sakharov Düşünce Özgürlüğü Ödülü’ne bu yıl Türkiye’den Can Dündar ve Doç. Dr. Esra Mungan aday gösterildi. 

Paylaş

Avrupa Parlamentosu’nun Sakharov Düşünce Özgürlüğü Ödülü’ne bu yıl Türkiye’den Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzalayan Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan aday gösterildi. 

Avrupa Parlamentosu’nun Avrupa Yeşiller Partileri Ortak Grup Eş Başkanı Rebecca Harms Dündar ve Mungan’ın adaylığını Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Yeşiller Partisi’nin Avrupa Parlamentosu Sözcüsü Sven Giegold da Twitter’a “Bu isimler Türkiye’deki müttefiklerimiz! Can Dündar ve Esra Mungan’ı Sakharov Ödülü için aday gösterdik” diye yazdı.

SAKHAROV ÖDÜLÜ NEDİR?

1975 Nobel Barış Ödülü sahibi Andrey Sakharov’un adını taşıyan ödül 1988’den bu yana insan haklarını savunan kişilere veriliyor. Sakharov Ödülü ilk olarak 1988 yılında Nelson Mandela’ya verilmişti. 1995 yılında Leyla Zana’ya verilen ödülü bugüne kadar alanlar arasında Alexander Dubcek, Aung San Suu Kyi, Teslime Nesrin, Wei Jingsheng, İbrahim Rugova, BM adına Kofi Annan, Hu Jia gibi isim ve kuruluşlar da bulunuyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sözcü’den yine yabancı düşmanlığı

SONRAKİ HABER

Havalimanı saldırısına ilişkin 6 kişi adliyeye sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...