08 Temmuz 2016 12:02

Şırnak'ta çadırda yaşayan  aileler tehdit altında

Şırnak’ta a süren operasyonlar nedeniyle etraftaki köy ve beldelere yerleşen yüzlerce aile, bombardıman tehlikesiyle karşı karşıya

Paylaş

Şırnak’ta süren operasyonlar ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle etraftaki köy ve beldelere yerleşen yüzlerce aile, yerleştikleri alanlarda bu kez bombardıman tehlikesiyle karşı karşıya. 

Şırnak’ta ilan edilen yasak, 117’inci gününde. Operasyonlara rağmen topraklarını terk etmeyen kent halkı, çevre ilçe, belde ve köylerde kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye devam etse de bulundukları bölgeler ve dağlar bombalanma tehdidi altında. Bayramda Cudi Dağı’na yönelik bombardımana başlayan devlet güçleri, sonrasında bu bombardımanı Cifanê, Gundikê Remo ve Gulindor köyü etraflara kadar yaydı.

Atılan bombaların sesleri Cifanê ve yakın köylere ulaşırken, buraya yerleşen aileler ise tedirginlik ve öfke içerisinde gün boyu bombalanan noktalardan yükselen dumanları izliyor. 

Yaşanan duruma tepki gösteren kadınlar, her anlarını atılan bombaların yaşadıkları çadırlara düşeceği korkusuyla geçirdiklerini dile getirdi.

4 aydır defalarca göçe maruz kaldıklarını belirten Xanım Külter, “Şırnak’taki saldırılar bir türlü bitmedi, bütün zamanımız orada neler döndüğünü düşünerek geçiyor. Bütün acılarımıza rağmen köyün içerisinde bayramımızı kutlamaya çalıştık. Bayram sabahı Aket köyündeki camide bayram namazı kıldıktan sonra mezarlığı ziyaret etmek istedik, ancak aynı saatlerde bombardıman başladı. Kürde tekrar ceza vermek isteyenler başımıza bomba yağdırıyor” dedi.

‘NEREYE GİDECEĞİMİZİ ŞAŞIRDIK’

Bombardımandan dolayı mezarlık ziyareti yapamadan apar topar Cifanê’ye geri döndüklerini anlatan Külter, Şırnak ve Cudi’de yapılan bombardımandan dolayı eksik ve buruk bir bayram geçirdiklerini ifade etti. Külter, “Bir bayramı bile çok gördüler. 3 gündür dağlarımıza bomba yağıyor. Bu bombalardan biri gelip çobanlarımızı ya da kendi çadırımızı bulacak korkusuyla yaşıyoruz her an” dedi. Çadırlarının bombalanma korkusunu yaşadıklarını anlatan Asya Kaya ise, bu saldırılarının amacının onları Cifanê’den de çıkarmak olduğunu ifade etti. Kaya, “Çocuklarımızın uykuları bölünüyor, bombalanmadan kaynaklı biz de nasıl yaşayacağımızı, nereye gideceğimizi şaşırdık” dedi. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hasta tutuklu Avcı’nın durumu bayramdan sonra netleşecek 

SONRAKİ HABER

Diyanet: Oyun müzesinin çocuklara kalmasını istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...