08 Temmuz 2016 11:57

Hasta tutuklu Avcı’nın durumu bayramdan sonra netleşecek 

Kemal Avcı’nın durumuyla ilgili Adalet Bakanlığı’na mektup yazan Barış Yarkadaş Avcı'nın durumunun bayramdan sonra netleşeceğini söyledi

Paylaş

Hasta tutuklu Kemal Avcı’nın durumuyla ilgili Adalet Bakanlığı’na mektup yazan Barış Yarkadaş, “Adalet Bakanı’nı bir an önce konuya duyarlılık gösterip cezaevinde kalması hayati risk doğuracak olan Kemal Avcı’nın durumuyla ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Kandıra F Tipi Cezaevinde kalırken 2011 yılında kansere yakalanan Avcı, buradan tahliye edildikten sonra tedavi için gittiği Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden 2012’de yeniden gözaltına alınarak Tekirdağ F Tipi Cezaevine konulmuştu. Avcı tutuklanmadan önce ilerleyen hastalığı nedeniyle kemoterapi tedavisi görüyordu. Avcı şu an tedavi göremediği gibi ceza erteleme için gitmesi gerektiği Adli Tıp Kurumu’na dahi gönderilmiyor. CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Avcı’nın durumuyla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a Haziran ayının sonunda mektup yazdı. Yarkadaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan Avcı’nın tahliye edilmesini veya Adli Tıp Kurumu’na sevkedilmesini talep etti. Bozdağ ise Yarkadaş’a konuyla bayram sonunda ilgileneceği cevabını verdi.

Yarkadaş, konuyu TBMM İnsan Hakları Komisyonu gündemine de getirileceğini belirterek, “Bozdağ’ın bu insani durum karşısında sessiz kalmayacağını düşünüyorum. Sonuçta acı çeken bir anne ve baba ile kanser olan bir tutuklunun hayatı söz konusu. Adalet Bakanı’nı bir an önce konuya duyarlılık gösterip cezaevinde kalması hayati risk doğuracak olan Kemal Avcı’nın durumuyla ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu’ya Binali Yıldırım montajı

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta çadırda yaşayan  aileler tehdit altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa