08 Temmuz 2016 11:34

Moda Kitap tehditlerden dolayı kapandı

Kadıköy’de bulunan Moda Kitap, twitterda takipçileriyle yaptığı bir espri nedeniyle tehditlere mazur kalınca geçici olarak kapandı

Paylaş

Kadıköy’de bulunan Moda Kitap, twitter hesabında takipçileriyle yaptığı bir espri nedeniyle sosyal medyada bazı Fenerbahçe taraftarlarının lincine uğradı. Kitabevi sosyal medyadan uğradığı saldırılar ve tehditler nedeniyle geçici bir süre mağazasını kapatmak ve Twitter hesabını da kilitlemek zorunda kaldı.

6 temmuz günü Ramazan Bayramı vesilesiyle okurlarına kitap hediye edeceğini duyuran Moda Kitap, bu paylaşımına atılan tweetlere esprili bir dille cevap verdi. Yapılan yorumlardan biri de “ RT ettim ama inşallah şike yoktur” şeklindeydi. Bu tweete Moda Kitap'tan “Fenerbahçe değiliz.” cevabı gelince bazı Fenerbahçe taraftarları kitabevini lince varan mesaj yağmuruna tuttu. 

Moda Kitap yetkilileri bunun üzerine açıklama yayınlayarak, Fenerbahçe hakkında kullanılan ifadenin sadece bir şaka olduğunu ve takımı rencide edici hakaret içermediğini belirtti. Paylaşımın bu şekilde anlaşılmasının “Fenerbahçe ve taraftarları kadar bizi de üzdü” diyen Moda Kitap, gelen tepkiler nedeniyle Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Savcılığa başvuru yapıldığını bildirdi. 

‘KADIKÖY SAKİNNN ASIL ŞİKE BU HALLER’

Moda Kitabın linç edilmesi ve tehditler nedeniyle sahafını geçici süreliğine kapatacak olması sosyal medyada #modakitap hastagiyle tepki gördü. 

Fehim Işık: Bu ülkede yaşanan onca çakallığa ses etmeyenler bir espriye aslan kesilip kitapçı kapatabiliyorlar...

HektorVartanyan: Endüstriyel futbol iğrenç,fanatizm korkunçtur.

MücellaYapıcı: Pşşştt...Kadıköy sakinnn...Aman  haaa...Asıl şike bu haller..

Nermin Yıldırım: Yakmak tehdidi nasıl da yayıldı, kolaylaştı. insanları, kitapları, kitapçıları... Ortaçağ biteli çok oluyor, biz de artık çıkalım. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

'13 yılda işkenceye uğrayanların sayısı 5 kat arttı'

SONRAKİ HABER

Gambiya'da çocuk ile evlenene 20 yıl hapis!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...