08 Temmuz 2016 10:24

Menbic operasyonu sürüyor: Kent merkezine 1 km kaldı

Menbic Askeri Meclisi güçleri, Menbic'e doğru ilerlerken sokak çatışmaları da sürüyor. Dün gece yaşanan çatışmalarda çok sayıda IŞİD'li öldürüldü.

Paylaş

Menbic'i IŞİD'in elinden kurtarmak için başlatılan "Şehit Komutan Faysal Ebu Leyla operasyonu" 38. gününde devam ediyor.

Menbic’de sokak çatışmalarıyla ilerlemeye devam eden Menbic Askeri Meclisi güçlerinin kent merkezine ulaşmasına sadece 1 km kaldı.

Önce El-Kitab kavşağını, ardından da stratejik önemdeki buğday deposu ve Şerîa Kavşağını IŞİD'den temizleyen savaşçılar, Ebu Leyla’nın evinin de bulunduğu El-Esediyê mahallesinden sonra Menbic’in en büyük mahallelerinden Hezawnê’nin de büyük bölümünü IŞİD'den temizledi. 

Menbic Askeri Meclisi savaşçılarının, kent merkezindeki posta binası ile devlet kurumlarının yer aldığı Emniyet Kavşağı’na varmalarına da 1 km kaldı.

Menbic Askeri Meclisi güçlerinin ilerleyişini durdurmak isteyen IŞİD, sık sık intihar saldırısı düzenlese de çatışmalarda çok sayıda militanını kaybetti ve dün geceki çatışmalarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. (ANHA)

ÖNCEKİ HABER

Ranta karşı önlem aldınız mı?

SONRAKİ HABER

Belediye başkanı makam aracıyla tatilde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...