08 Temmuz 2016 08:32

Uzman çavuş karakolda tartıştığı astsubayı öldürüp kaçtı

Kilis'in Elbeyli ilçesinde, Suriye sınırındaki hudut karakolunda görevli uzman çavuş, tartıştığı astsubayı tabancayla öldürerek kaçtı.

Paylaş

 Olay, gece geç saatlerde Suriye sınırında olan Şehit Yalçın Nane Hudut Karakolu'nda meydana geldi. Karakolda görevli astsubay Murat Topçu ile uzman çavuş H.K. arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın ardından astsubay Topçu, karakoldaki odasına gitti. Ancak, Astsubay Topçu'nun peşinden giden uzman çavuş H.K. burada devam eden tartışma sırasında öfkelenerek üzerindeki beylik tabancasını çıkararak ateşledi. Vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Astsubay Topçu, karakola çağırılan ambulansla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda yaşamını yitirdi. Eşi hamile olan astsubay Topçu'nun cenazesi, Kilis'te yapılan incelemenin ardından otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Topçu'nun cenazesinin yapılacak otopsisinin ardından memleketi Giresun'a gönderileceği kaydedildi.

Bu arada silah arkadaşını tabancasıyla ateş ederek ölümüne neden olan uzman çavuş H.K. ise yaşananların ardından karakoldan kaçtı. Polis ve asker, firar eden uzman çavuşun bulunması için sınır hattı ve çevre köylerde arama çalışması başlattı.

Sınır karakolunda yaşanan olaya ilişkin Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı askeri savcılığı tarafından da soruşturma başlatıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD'de polis 18 ayda çoğu siyah 1712 kişiyi öldürdü

SONRAKİ HABER

Hurşit Külter için imza kampanyası başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...