08 Temmuz 2016 03:40

Beşiktaş'ta denize giren genç kayboldu

Beşiktaş'ta, arkadaşlarıyla birlikte girdiği denizde boğulan 17 yaşındaki Barış İ’nin cesedi, yaklaşık 7.5 saatlik arama sonunda bulundu. 

Paylaş

Edinilen bilgiye göre, Bebek’te bir restoranda çalışan Barış İ., mesai bitiminin ardından saat 02.00 sıralarında denize girdi. Yüzme bilmediği öğrenilen Barış İ., bir süre sonra çırpınmaya başladı. Barış İ.’nin yardım çığlıklarını duyan bir arkadaşı kurtarmak için yanına gitti. Arkadaşının tüm çabalarına rağmen Barış İ., denizde kayboldu. 

Arkadaşlarının haber vermesi üzerine olay yerine gelen deniz polisi ve kıyı emniyet ekiplerinin gece boyunca sürdürdüğü arama çalışmaları sonuçsuz kaldı. Havanın aydınlanmasının ardından arama çalışmalarına tekrar devam edildi. Yaklaşık 7.5 saat süren çalışmalar sonucu Barış İ.’nin cesedi kaybolduğu yerden yaklaşık 50 metre açıkta bulundu. Arama çalışmalarını takip eden ailesi ve yakınları gencin cesedi Bebek İskelesine çıkarıldığı sırada sinir krizleri geçirdi. 

Barış İ.’nin yakını olan Habib Karasu, ’ Kendisi restorantta garson. Gece çalışıyor, gece abisini arıyor; ‘Ben bu gece gelmeyeceğim’ diyor. ‘Bu gece geç kaldım, bu gece burada yatacağım’ diyor. Abisi ile telefon ile konuştuktan sonra bir saat sonra polis arıyor; ‘Bir olay var, hemen gelin’ diyor. Biz, gece 3.5 -4 arası geldik, iki tane arkadaşı ile birlikte girmişler. Suyun içerisinde bağırmaya başlamış. Bir arkadaşı kurtarmaya çalışmış. Korkudan arkadaşına sarılmış. Bakmış o da boğulacak, bırakmışlar. Sonra ip atmışlar, kurtarmaya çalışmışlar. Gece 04.00'e  doğru sahil güvenlik gelmiş. İleride bir tane balıkçı vardı. O olmasa biraz zor bulurduk” diye konuştu.  Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından, Barış İ.’nin cesedi, Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

IŞİD, Irak'ta Şiilerin olduğu türbeye saldırdı: 53 ölü

SONRAKİ HABER

ABD’de polislerin üzerine ateş açıldı: 5 ölü 6 yaralı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...