07 Temmuz 2016 16:54

Gürkan, Londra’da sendikacı ve gazetecilerle buluştu

Bir dizi temas için Londra’da bulunan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, sendikacılar, gazeteciler ve kitle örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

Bir dizi temas için Londra’da bulunan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, sendikacılar, gazeteciler ve kitle kuruluşlarından temsilcilerle bir araya geldi. Önceki gün yapılan görüşmede, karşılıklı dayanışmanın önemine vurgu yapılırken, tecrübelerin de aktarımının önemli olduğu belirtildi.

Türkiye Halkları ile Dayanışma Kampanyası (SPOT) tarafından organize edilen ve Ulusal Öğretmenler Sendikasının (NUT) ev sahipliği yaptığı toplantıda bir konuşma yapan Gürkan, enternasyonal dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Türkiye’deki son gelişmeleri temel yönleriyle açıklayan Gürkan, Emek Partisi olarak ve emek ve demokrasi güçleriyle birlikte yürüttükleri çalışmalardan örnekler vererek dayanışma ile saldırıların püskürtülmesinin olanaklı olduğunu söyledi. 

Toplantıya katılan Hayatın Sesi Televizyonu program editörlerinden Ayşen Güven de, Türkiye’deki basın ve ifade özgürlüğünün durumu ve saldırılardan söz ederek, gazetecilerin uluslararası dayanışmasının önemine vurgu yaptı. Güven, Türkiye’de 39 gazetecinin cezaevinde olduğunu hatırlatarak, basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede, halkın haber alma hakkının da ellerinden alındığı anlamına geldiğini kaydetti.

SPOT Temsilcisi Oktay Şahbaz iki ülke emekçileri arasında ilişki ve dayanışmalarda köprü olmak istediklerini belirterek, sendikaların bu konuda önemli katkılarının olacağını söyledi.

Toplantıya, İngiltere Sendikalar Konfederasyonu (TUC), İngiltere Sendikalar Konfederasyonu Güney Doğu Şubesi, Ulusal Öğretmenler Sendikası (NUT), Demir Yolu İşçileri Sendikası (RMT), Kamu ve Ticari Sektör İşçileri Sendikası (PCS), Ulusal Gazeteciler Sendikası (NUJ) temsilcilerinin yanı sıra, Left Unity, Sosyalist İşçi Partisi, Sosyalist Parti ve bazı kampanya gruplarının temsilcileri katıldı.

Tek tek söz alan temsilciler de, birlikte çalışmanın ve ortak mücadelenin önemine vurgu yaparken, Türkiye işçi sınıfı mücadelesi ile dayanışma halinde olmak ve baskı ve adaletsizliklerin de uluslararası kamuoyunca bilinir olması için daha fazla çaba gerektiğinin altını çizdiler. 
 

ÖNCEKİ HABER

‘Sustukça yeni katliamlar yapıyorlar’

SONRAKİ HABER

İtalya'da ırkçı saldırıya uğrayan Nijeryalı mülteci öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...