07 Temmuz 2016 15:20

‘Hukuksuzluğun rehberi’

Tezcan Karakuş Candan, ‘Kaçak Saray’ olarak adlandırdığı ‘Cumhurbaşkanlığı Küliyesi’ne ilişkin rehberin, hukuksuzluğun rehberi olduğunu söyledi

Paylaş

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ‘Kaçak Saray’ olarak adlandırdığı ‘Cumhurbaşkanlığı Küliyesi’ne ilişkin hazırlanan rehberin, hukuksuzluğun rehberi olduğunu söyledi. 

Candan, ‘Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne ilişkin Türkçe Arapça ve İngilizce basılan rehberi değerlendirdi.  Candan, “‘Hazırlanan rehber, hukuksuz bir yapının tanıtımını yaptığı için kaçak rehberdir, Halka kötü örnek olunmaktadır. Rehber hangi dilde olursa olsun evrensel hukuk dilinde yapı kaçaktır. Bizim rehberimiz evrensel hukuk ilkeleridir” dedi. 

Candan, ‘Saray’ ile ilgili yüz davaları olduğuna dikkat çekerek,  “1. derece doğal ve tarihi sit alanı olan Atatürk’ün şartlı bağışı ile halka emanet edilen Atatürk Orman Çiftliği’nde mahkeme kararlarına rağmen yapılan Kaçak Saray hukuksuzluğun, lüksün ve israfın simgesi olarak zorun gücüyle inşa edilmiştir. Ne yapılırsa yapılsın kaçaktır. Tanıtımı için çıkartılan rehber de israftan başka bir şey değildir. Bu rehber olsa olsa, bir ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanının hukuksuzluğunun, israfının rehberi olabilir. Yanına bir de Kaçak Saray’ın kaç liraya mal olduğunu, hangi ülkeden hangi ithal malzeme ve mobilyaların kaç liraya getirildiğini belirten maliyet rehberi ile mahkeme kararlarını koysunlar, külliyen tam olsun. Atatürk Orman Çiftliği’ne dökülen 450 bin metrekarelik bir beton yığını olan, Kaçak Saray taşıyla mobilyasıyla, rehberiyle kaçaktır. Çıkan rehber hukuksuzluğun rehberidir, ne yapılırsa yapılsın kaçak saray, hem kanun önünde hem halkın vicdanında kendisini asla aklayamayacaktır, hukuk mücadelemiz devam edecektir” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kirazda ihracat rakamları belli oldu

SONRAKİ HABER

Emek dergisi yeniden doğdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...