07 Temmuz 2016 14:46

IŞİD’in faaliyet alanı Antep

Antep’te 2015 yılında başlatılan IŞİD soruşturmasının cumhuriyet savcısı, örgütün yoğun faaliyet alanı ve yapılanmasının Antep’te olduğunu belirtti.

Paylaş

Antep’te 2015 yılında başlatılan IŞİD soruşturmasının, HDP’nin Diyarbakır mitingine yapılan bombalı saldırı dosyası ile birleştirilmesi için yetkisizlik kararı veren cumhuriyet savcısı, örgütün yoğun faaliyet alanı ve yapılanmasının Antep’te olduğunu belirtti.

Şüpheliler Mustafa Demir, İlhami Balı, İsmail Korkmaz, Selçuk Budak, Sami Çakır ve Ökkeş Karabeyli hakkında hazırlanan soruşturma dosyası, HDP mitingine saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma ile birleştirilirken, yetkisizlik kararında yine çarpıcı bilgilere yer verildi. Şüphelilerin internet üzerinden bağlantı kurularak terör örgütüne katılmaya ikna edilen kişilere sınırı illegal geçirmek suretiyle Suriye’de bulunan IŞİD kamplarına gönderdiğini vurgulayan savcı, aynı şekilde Suriye’de bulunan örgüt mensuplarının da Türkiye’ye geçirildiğini kaydetti. Şüphelilerin örgüte lojistik destek sağlamak için Türk ve yabancı plakalı araçları Suriye’ye geçirdiğini, IŞİD adına para transferi yaptığını, çatışmalarda yaralanan örgüt üyelerini sınırdan geçirerek hastanelerde tedavi ettirdiğini kaydeden savcı, bu kişilerin aynı zamanda örgüte maddi destek sağlamak amacıyla para transferi yaptığını belirtti. 

6 şüphelinin örgüt mensuplarına kalacak yer temin ettiğini, günlük ihtiyaçlarını karşıladığını, kuryelere maaş ödediğini ve şiddet eylemlerini yaptırmak için keşif ve istihbarat faaliyeti yürüttüğünü belirten savcı, IŞİD’e ait patlayıcı maddeleri taşımak ve saklamak şeklinde çeşitlilik ve süreklilik arz eden örgütsel eylemlerde bulunduklarını ifade etti. Kararda HDP mitingine yapılan bombalı saldırıya dikkat çeken savcı, dosyanın Diyarbakır savcılığına gönderilmesine karar verildiğini kaydetti. (Antep/DHA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD sorumlusu Büyükçelebi, Antep’te rahat rahat dolaşmış!

SONRAKİ HABER

‘Hasta mahpuslar ölüme terkediliyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...