07 Temmuz 2016 14:36

Bomba yaparken ölen 2 Suriyelinin AFAD kartı var iddiası

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı bomba yaparken ölen Suriyelilerin AFAD yabancı tanıtım kartı olduğunu iddia etti.

Paylaş

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki bir evde, imal ettikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu ölen Suriyelilerin Usam İsa ile Rahmi Hadad olduğu belirlendi. Patlama sırasında evde bulunan bir kadın gözaltına alınırken, ölenlerin herhangi bir örgütle bağlantılarının olup olmadığı araştırılıyor. Öte yandan olay yerine gelen CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, ölen Suriyelilerin AFAD tarafından verilmiş yabancı tanıtım kartlarının bulunduğunu söyledi.

Önceki gün Şehit Sedat Pişen Sokak’ta bulunan 3 katlı binanın 2’nci katında meydana gelen olayda elleri ve ayakları koparak ağır yaralanan Suriyeliler, kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirdi. 

Evde yapılan aramada bir tabanca ve tabancaya ait susturucu bulunurken, evin mutfağında bulunduğu için patlamadan yara almadan kurtulan Suriyeli bir kadın gözaltına alındı. Kimlikleri tespit edilen 2 Suriyelinin 2 ay önce Reyhanlı’daki eve yerleştikleri öğrenildi. 

CHP’Lİ YARAYICI: ÜLKEMİZİ SAVAŞ ÜSSÜNE ÇEVİRDİLER

Olay yerine gelen CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, ölen Suriyelilerin AFAD tarafından verilmiş yabancı tanıtım kartlarının bulunduğunu söyledi. Gözaltına alınan kadının ölenlerden birinin eşi olduğunu belirten Yarayıcı, şunları söyledi:

“Söz konusu kadın sorgulanmak üzere gözaltına alınıyor. Kadın eşinin Suriye’de mekanik üzerine eğitim aldığını söylemekte. AFAD tanıtım kartıyla ülkemizde ikamet eden şahısların bugüne kadar ülkemizde katıldığı eylemlere veya işlediği suçlara yönelik araştırmalar sürüyor. Ancak bu olay dahi ülkemize sığınan 4 milyona yakın Suriye vatandaşının hangisinin gerçekten sığınmacı, hangisinin cihatçı katil olduğunun bilinmediğine dair somut bir örnektir.Yıllardır hükümet desteğinde ülkemizi bir savaş üssüne çevirenlerin ne kadarının ülkemizde olduğu bilinmemektedir. Bunun yarattığı tedirginlik Hatay’da bir korkuya dönüşmüş bulunmaktadır.”(Hatay/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İHD’den mültecilere yönelik nefret kampanyalarına tepki

SONRAKİ HABER

IŞİD sorumlusu Büyükçelebi, Antep’te rahat rahat dolaşmış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...