07 Temmuz 2016 12:16

Sunay Akın'ın kurduğu Oyun Müzesi müftülüğe tahsis edildi

Şair, Yazar Sunay Akın’ın kurduğu Düştepe Oyun Müzesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe müftülüğüne tahsis edildi.

Paylaş

Şair, Yazar Sunay Akın’ın Ataşehir’de kurduğu Düştepe Oyun Müzesi, müftülüğe tahsis edileceği gerekçesiyle boşaltılmak isteniyor.

Ataşehir’deki Mimar Sinan Parkı içinde yer alan Düştepe Oyun Müzesi’nin bulunduğu bina, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe müftülüğüne tahsis edildi. Müzenin boşaltılması için tebligat gönderilirken, Sunay Akın duruma Twitter hesabından tepki gösterdi.

Akın şunları yazdı: “Ataşehir’de kurduğum Düştepe Oyun Müzesi, Mimar Sinan Parkı’ndadır. Müftülük bir binada hizmet verebilir ama çocuklar odaya kapatılamaz! Parktaki üç barakadan ikisi oyun müzesinin, biri müftülüğün. Müftülük daha geniş bir binaya taşınabilir. Park çocukların oyun alanıdır! Yeni Mimar Sinan’lar yetişsin istiyorsak, çocuklar için kurulan Mimar Sinan Parkı’ndaki Düştepe Oyun Müzesi’ne sahip çıkmalı, korumalıyız! Oyun oynadığı her gün çocuğun bayramıdır.”

Akın, müftülüğe verilmek istenen oyun müzesinin fotoğraflarını paylaşarak, kararın geri çekilmesini istedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Müslim: Suriye'nin parçalanmaması için tek çözüm federasyon

SONRAKİ HABER

Almanya tecavüzde 'Hayır hayır demektir' yasasını kabul etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...