07 Temmuz 2016 10:55

ABD'de polis bir siyahı daha öldürdü: Bir haftada 2. cinayet

ABD'de salı günü bir siyahın polis tarafından öldürülmesine yönelik protestolar sürerken, Minesota Eyaleti'nde de bir siyah polis tarafından vuruldu.

Paylaş

ABD’nin Louisiana eyaletinde bir siyahın salı günü polis tarafından öldürülmesine yönelik protestolar sürerken, Minnesota eyaletinde de bir siyah polis tarafından vurulmasının ardından yaşamını yitirdi.

Polis, durdurduğu araba içinde bulunan Philando Castile’a dışarıdan ateş etti. Castile’ın kız arkadaşı, yanında oturan Castile’ın vurulmasını Facebook’ta canlı olarak yayınladı. Videoda genç kadının, polisin, erkek arkadaşını sadece ehliyetini almak için uzandığı sırada vurduğunu söylediği görülüyor. Görüntülere göre, adam kanlar içindeyken polis ona silahını doğrultmaya devam ediyor. Castile bir okulun kafeteryasında çalışıyordu.

BBC’nin haberine göre, kadın videoda, “Ona dört mermi sıktınız bayım. Sadece ehliyetini ve ruhsatını alıyordu bayım” diyor. Emniyet yetkilileri olayın soruşturulduğunu açıkladı.

ABD POLİSİ HER YIL 1000'DEN FAZLA KİŞİYİ ÖLDÜRÜYOR

Salı günü Louisiana’nın başkenti Baton Rouge’da meydana gelen olayda da Alton Sterling adlı bir siyah adam polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Olay sonrası ortaya çıkan bir video kaydı, iki polisin adamla itişerek tartıştığını, polislerin adamı yere yatırdığını ve sonra ateş ettiğini gösteriyor. Sterling’in öldürülmesi ardından Louisana’da protesto gösterileri düzenlenmişti.
ABD’de son dönemde siyahların polis tarafından öldürülmesi olayları büyük bir gerilim ve tartışmaya neden olmuş durumda. Ülkede yılda ortalama 1000’den fazla kişi polisin ateş açması sonucu öldürülüyor. Bunların büyük bir bölümünü siyah Amerikalılar oluşturuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Game of Thrones'un yeni sezonu geç başlayacak

SONRAKİ HABER

HDP Etimesgut İlçe Eş Başkanının eşi saldırıya uğradı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...