06 Temmuz 2016 17:02

ABD'de polisin bir siyahı vurarak öldürmesine protesto

ABD'nin Louisiana Eyaleti'nde, iki beyaz polisin, silahı olduğu belirtilen siyah bir adamı ateş ederek öldürmesi protesto edildi

Paylaş

BBC Türkçe’nin haberine göre ABD'nin Louisiana Eyaleti'nde, iki beyaz polisin, silahı olduğu belirtilen siyah bir adamı ateş ederek öldürdüğünü gösteren bir videonun ortaya çıkması ardından protesto gösterileri düzenlendi.

Olay Salı günü, eyaletin başkenti Baton Rouge'da meydana geldi. Emniyet sözcüsü Jean McKneely, polislerin, bir dükkânın önünde CD satan bir adamın başka birini silahla tehdit ettiği ihbarı üzerine olay yerine gittiğini belirtti.

Otopsi raporu, 37 yaşındaki beş çocuk babası Alton Sterling'in göğsü ve sırtından aldığı kurşun yaraları nedeniyle öldüğünü ortaya koydu.

Olay sonrası ortaya çıkan bir video kaydı, iki polisin adamla itişerek tartıştığını, polislerin adamı yere yatırdığını ve sonra ateş ettiğini gösteriyor.

Olayın yaşandığı yerde toplanan göstericiler bazı yolları trafiğe kapattı.

ABD'de son dönemde siyahların polis tarafından öldürülmesi olayları büyük bir gerilim ve tartışmaya neden olmuş durumda.

Ülkede yılda ortalama 1000'den fazla kişi polisin ateş açması sonucu öldürülüyor. Bunların büyük bir bölümünü siyah Amerikalılar oluşturuyor.

Olaya karışan polislerin aktif görevden uzaklaştırıldıkları açıklandı.

Louisianalı Temsilciler Meclisi üyesi Cedric Richmond, olayın bir trajedi olduğunu ve araştırılması gerektiğini söyledi.

Olaydan birkaç saat sonra 200'ü aşkın kişi olayın olduğu yerde bir protesto gösterisi düzenledi. Polis kalabalığı uzaklaştırdı ancak göstericiler protestolara devam edeceğini söyledi.

Sterling'in eşi, yaptığı açıklamada eşinin yalnızca "çocuklarına bakmak için ekmek parası peşinde olduğunu" söyledi. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

AP: IŞİD, Türkiye'den Suriye'ye geçişte üç bölgeyi kullandı

SONRAKİ HABER

Ayvalık’ta bayram tatilinde su çilesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa