06 Temmuz 2016 16:24

DİHA Muhabiri Özgür Paksoy serbest bırakıldı

İdil girişinde polisler tarafından yapılan kimlik kontrolünde gözaltına alınan DİHA Muhabiri Özgür Paksoy serbest bırakıldı.

Paylaş

Ünlü karikatürist Carlos Latuff'un katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için çizdiği karikatürünü sosyal medyada paylaştığı için hakkında açılan soruşturma kapsamında İdil’de gözaltına alınan DİHA Muhabiri Özgür Paksoy, sevk edildiği adliyede "Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

Mardin Cizre’ye giderken İdil ilçesi girişindeki polis kontrol noktasında gözaltına alınan DİHA Muhabiri Özgür Paksoy, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken üstü arandığı sırada polisler tarafından darp edildi. Paksoy'un ağzını dahi açan polisler, daha sonra Paksoy'u duvara doğru çevirerek çevreye bakmasını engelledi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen ve buradan İdil Adliyesi'ne sevk edilen Paksoy, 28 Kasım 2015'te Sur'da katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için ünlü karikatürist Carlos Latuff'un çizdiği karikatürü sosyal medyada paylaştığı için "Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla suçlandı. Paksoy, karikatürü hakaret amaçlı paylaşmadığını belirtirken, savcılık ifadesi ardından Paksoy serbest bırakıldı. (DİHA)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Roger Federer yarı finalde

SONRAKİ HABER

Lice’de askerlerin bıraktığı cisim alev aldı: 3 çocuk yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...