06 Temmuz 2016 12:02

Çeşme'de yazlık evlerin yanında yangın çıktı

Çeşme'nin Ildırı Mahallesi'ndeki yazlık evlerin yakında bulunan otluk alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Paylaş

İzmir'in Çeşme ilçesinin Ildırı Mahallesi'ndeki yazlık evlerin yakında yer alan otluk alanda, belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Evlere beş metre kadar yaklaşan yangın, halkı tedirgin etti. Tatilciler hortumlarla su tutarak söndürme çalışmalarına destek verirken, orman ekipleri havadan ve karadan müdahalede bulunarak yangını söndürdü.

Vatandaşlar, orman ekiplerini arayıp yardım isterken, bahçe hortumlarıyla kapılarına kadar dayanan yangına su tutarak müdahalele etti. İhbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, harekete geçti. Yangına iki helikopter ve bir uçak havadan; 10 arazöz, iki dozer ve çok sayıda orman işçisi karadan müdahaleye başladı. Öncelikli olarak evlerin önüne set çekilmeye başlandı, ortaya çıkan tehlikenin boyutu düşürüldü. Yangın Ildırı- Çeşme merkez arasındaki ulaşımda da aksamalar yaşanmasına yol açtı.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Alevlerin tamamen kontrol altına alınmasından sonra söndürme ekipleri, soğutma çalışmalarına başladı. Yangında yaklaşık 2 hektarlık alının zarar gördüğü açıklandı.

ALEVLERİN SÖNMESİYLE RAHATLADILAR

Evleri yanma tehlikesi geçiren site sakinleri, büyük panik yaşadıklarını, evleri terk etmeye hazırlandıklarını, ancak alevlerin söndürülmesiyle rahatladıklarını söyledi. Site yöneticisi Orhan Şahin, "Doğaya önem veren siteyiz. Yangın hidrantlarının takılması için mücadele ettik. Bu olayda da kullandık. Hem evimizin hem de ormanların yanmasını engelledik. Çoluk çocuk yangına karşı mücadele ettik" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Maltepe’deki orman yangını kontrol altına alındı

SONRAKİ HABER

Asbestli gemi Ethan, tersane işçileri için de tehlikeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...