06 Temmuz 2016 00:54

Hasta tutuklu gardiyanlar tarafından darbedildi iddiası

Silivri 2 No’lu L Tipi Cezaevi’nde mide kanseri olan hasta tutuklu Kemal Avcı’nın gardiyanların saldırısına uğradığı iddia edildi.

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Silivri 2 No’lu L Tipi Cezaevi’nde mide kanseri olan hasta tutuklu Kemal Avcı’nın gardiyanların saldırısına uğradığı iddia edildi. 27 Haziran’da gerçekleşen olayda hastalığı sebebiyle rapor alması için Adli Tıp Kurumuna götürülmek üzere hücresinden çıkarılan Avcı’nın, baş gardiyanın da aralarında olduğu 5 gardiyan tarafından darbedildiği öne sürüldü. Gazetemize konuşan Avcı’nın kardeşi Hüseyin Avcı, “Kemoterapi alma durumundayken bu adamı içeride tutarak bir nevi katletmeye çalışıyorlar” dedi.

Kandıra F Tipi Cezaevinde kalırken 2011 yılında kansere yakalanan Avcı, buradan tahliye edildikten sonra tedavi için gittiği Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden 2012’de yeniden gözaltına alınarak Tekirdağ F Tipi Cezaevine konuldu. Hastalığı burada ilerleyen ve midesinin 4’te 3’ü alınan Avcı, Edirne’de 20 gün hastanede kaldıktan sonra cezaevine yeniden yollandı. Bu sırada defalarca kanama geçiren Avcı için Türkiye genelinde “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın, Kemal Avcı serbest bırakılsın” diye kampanya başlatıldı. Kampanyanın sonuca ulaşmasıyla Avcı, 2013’ün ağustos ayında serbest bırakıldı.

Tahliye edilmesinin ardından Avcı’nın tedavisine dışarıda devam edildi ancak tedaviye rağmen kanser hızla bütün vücuduna yayıldı. Hastalığı ilerleyen Avcı, ocak ayında İstanbul Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesine yatırıldı ve iki büyük ameliyat geçirdi. Doktorları yaşam süresinin çok kısıtlı olduğunu söyledi. Hastalığı sebebiyle 45 kiloya düşen Avcı, hakkındaki eski dosyalarının birinin onanmasıyla “Terör örgütü üyeliği ve propagandası yaptığı” iddiasıyla nisanda tekrar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Avukatları bu sırada kemoterapi tedavisini hastalık ilerlediği için hastanede yatarak görmesi gerektiği ile ilgili talepte bulundu. Ancak hastane buna izin vermedi.

ADLİ TIBBA GÖTÜRMEDİLER 

Avcı’nın tekrar tutuklanmasının ardından sağlık sorunları nedeniyle savcılığa ceza erteleme talebiyle başvurduklarını söyleyen Hüseyin Avcı, “Başvuru için gerekli olan belgelerin tamamlanması için Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesinden heyet raporlarını ve adli tıptan randevu aldık. Raporların çıkması için adli tıbba ağabeyimin kendisi gitmesi gerekiyordu. Geçtiğimiz hafta pazartesi günü 3 gardiyan hücreye geliyor ve ‘Kemal seni bugün almamız lazım adli tıbba gideceksin’ diyorlar. Daha sonra cezaevinin içerisinden çıkmadan diyorlar ki, ‘Kemal adli tıp iptal oldu’ Ama neden iptal olduğunu söylemiyorlar. Ağabeyim de bunun üzerine “Tamam, iptal olduysa sonra gideriz” diyor. Bu esnada birimin baş gardiyanı ağabeyime giydiği eşofmanından kaynaklı sataşmaya başlıyor ve yumruk atıyor. O yumruk atınca yanındaki 5 gardiyan da darbediyorlar ağabeyimi. Bu saldırdıkları kişi 45 kilo, bir çocuk kadar bile değil ve göğüs kısmında ilaç alabilmesi için yerleştirilen gözle görülebilir cihaz var” diye konuştu.

‘AĞABEYİMİ GÖZ GÖRE GÖRE KATLETMEK İSTİYORLAR’

Ağabeyinin durumunun ağır olduğunu söyleyen Hüseyin Avcı, “Sadece ağabeyim için değil, hasta tutsaklar daha doğrusu ağır hastalar içeride tutulamaz. Bunu kendi yasaları öngörüyor. Ne zaman ki iyileşir o zaman cezasını çekmeye mahkumdur bu yasada öngörülüyor” diyerek Kemal Avcı’nın tahliye edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Söz konusu durumla ilgili Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa mektup yazdıklarını, İnsan Hakları Derneğine (İHD) başvurduklarını ifade eden kardeş Avcı, “Doktorları yaşam süresinin çok kısıtlı olduğunu söylüyorlardı. Hatta bunu bizzat ameliyata giren hastanenin başhekimi söyledi. Bütün raporlar ağabeyimin yaşam süresinin kısıtlı olduğunu gösteriyor. Kemoterapi alma durumundayken bu adamı içeride tutarak bir nevi katletmeye çalışıyorlar “ dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

‘Bayram ülkemize döndüğümüzde olacak’

SONRAKİ HABER

Eski Ülker işçisi: Sendika dediğin işçinin yanında olur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...