05 Temmuz 2016 16:28

Sınırdaki bomba sevkiyatı tapelerde

Türkiye’deki katliamların emrini veren İlhami Balı’nın IŞİD militanlarının tedavisini Mersin’de yaptırdığı ve para gönderdiği de ortaya çıktı.

Paylaş

Diyarbakır’da 5 Haziran günü HDP mitingine düzenlenen bombalı saldırının soruşturma dosyasında, Türkiye’deki katliamların emrini veren İlhami Balı’nın IŞİD militanlarının tedavisini Mersin’de yaptırdığı ve para gönderdiği de ortaya çıktı. Ayrıca sınırdaki bomba sevkiyatı da tapelere yansıdı. 

IŞİD’in sınır emiri ‘Ebu Bekir’ kod adlı İlhami Balı’nın dinlenen telefonunun kayıtlarına göre IŞİD mensuplarının Türkiye-Suriye arasında çok kez patlayıcı madde sevkiyatı yaptığı 14 Haziran 2015 tarihli görüşme şöyle;

Selçuk: Eşya getirdin, bu eşyalar nasıl olacak?
İlhami: Bana gönderebilir misin? Çok mu?
Selçuk: Çok aşırı. Hamal yok, nasıl göndereyim? Bir de sakıncalı. Tutarlarsa hiç kurtuluşum yok. 
İlhami: Nedir ki?
Selçuk: Patlayıcı, ateşleyici gibi bir şey. Bir yere indirdim. Korkuyoruz bundan.

DAVALARI YAKINDAN TAKİP EDİYORLAR

Balı’nın yakalanan örgüt üyelerinin davalarını İsmail Korkmaz aracılığı ile takip ettiği ve sanıklara avukat temin ettiği de dinlemelere yansıdı.

İsmail: Mahkeme ertelenmiş. Avukat buraya borçla gelmiş. Arkadaşlar da aileler de rezil oldu. Adam aşırı güzel savunma yaptı. Adamın hakkını vermek lazım. İstanbul’dan gelen avukat yakama yapıştı. Adama söz verdim. Müslümandır, acıdım borçla geldim dedi. Küçük bir dosya değil. Kardeşler orada rezil oldu. Avukat olmayınca adam mahkemeyi erteleyecek. Avukat hakim heyetini kendine bağladı. 

GÖNDER SALDIRIDAN SONRA ANTEP’E GEÇMİŞ

HDP mitingine saldırıdan bir gün sonraki telefon konuşmalarında, eylemi yapan Orhan Gönder’in Antep’te aradığı İsmail Korkmaz’la temasa geçtiği yer alıyor. Kayıtlarda miting saldırısını gerçekleştiren “Cafer” kod adlı Orhan Gönder’in Antep’e ulaştığı 6 Haziran günü saat 08.12 sıralarında şüpheli İsmail Korkmaz’ı telefonla aradığı da ortaya çıktı. Buluşma noktasına gitmek isteyen Gönder’in konuşmaları şöyle:

İsmail korkmaz:Siz bu şehirde misiniz? Şu an neredesiniz?
Cafer: Merkezdeyim.
İsmail: Sizi alalım. Görmeye gideceğiniz arkadaş şu an evinde değil. Başka bir yerde. Ama bugün evine dönecek anladın mı?Sizi biz alalım tamam mı?
İsmail: Sen taksiye otur, beni ara. 
Cafer: Tamam bindim. 15 saniye bindim şimdi.
İsmail: Tamam ver şoförü.
İsmail: Bu arkadaş nerede şu anda?
Şoför: Karagözde.
İsmail: Arkadaşı Batur top sahasına götürebilir misin? Şehreküstü itfaiyesinin oradaki. (Diyarbakır/DHA)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ’nün RES anketine tepki

SONRAKİ HABER

MİT Ankara Katliamı’ndan 19 gün önce emniyeti uyarmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...