05 Temmuz 2016 15:05

Ovacıklılar barikatların kaldırılmasını istedi

Ovacık Demokrasi Platformu, Ovacık adliye lojmanlarına saldırının ardından beton blok ve kum ile kapatılan ana cadde ve sokakların açılmasını istedi.

Paylaş

Ovacık Demokrasi Platformu, Ovacık adliye lojmanlarına yönelik saldırının ardından beton blok ve kum ile kapatılan ana cadde ve sokakların açılmasını istedi. 

Dersim'de Ovacık Demokrasi Platformu, 13 Haziran'da Ovacık ilçe merkezinde bulunan adliye lojmanlarına yönelik bombalı araçla düzenlenen saldırının ardından ana cadde başta olmak üzere her mahalle girişine askerler tarafından kurulan barikatlara tepki gösterdi. 

Turistik Otel önünde bir araya gelen yüzlerce yurttaş, bariyerlerle örtülen Hükümet Konağı önüne kadar yürüdü. “Doğama, yaşam alanlarıma, irademe dokunmayın” pankartının taşındığı yürüyüşte, sık sık 

"Dersim faşizme mezar olacak” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı. 

Yapılan yürüyüşün ardından platform adına konuşan DBP Dersim İl Genel Meclis Üyesi Zeynel Örnek, bölgedeki mera ve yaylaların yasaklarla kullanılamaz hale getirildiğini belirterek, "Devlet ve onun siyasal temsilcisinin tek anladığı ve yaptığı uygulama, Alevilere, Kürt halkına ve kendisine muhalif olan devrimcilere şiddet politikası uygulamak ve katletmektir"dedi. 

'KAPATILAN YOLLAR DERHAL AÇILMALI'

Halkın günlük yaşam alanları üzerindeki baskı ve tahakkümlerin kabul edilemeyeceğini ifade eden Örnek, bu saldırılara karşı her bireyin demokratik hak ve taleplerini dile getireceğini söyledi. Örnek, ilçe merkezinde beton bloklarla kapatılan ana cadde ile Konutlar bölgesindeki ana cadde ve sokak başlarına kum dökülerek kapatılan yolların derhal açılmasını istedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Her şeye rağmen gülmek!

SONRAKİ HABER

Avusturya 2 Ekim’de sandık başına gidecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa