05 Temmuz 2016 14:43

Giresun'da askeri helikopter düştü ölü ve yaralılar var

Giresun Alucra yakınlarındaki Tohumluk Yaylası'na düşen Sikorsky S- 70 tipi helikopterde 7 kişi hayatını kaybetti 8 kişi yaralı

Paylaş

Giresun Alucra yakınlarındaki Tohumluk Yaylası'na düşen Sikorsky S- 70 tipi helikopterde 7 kişi hayatını kaybetti 8 kişi yaralandı

Bölgede bulunan karakollara bayramlaşmak için giden Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, 1 albay, 2 binbaşı olmak üzere 11 askerin bulunduğu helikopter Alucra ilçesinin Tohumluk Yaylası'na düştü. Akşam saatlerinde hava koşullarının sert olduğu bölgede düşen helikopterde bulunan 15 kişiden 8 askerin kimlikleri şöyle:

"Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Ünal Bayhan, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin, Jandarma Pilot Yüzbaşı Hilmi Özer, Jandarma Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir, Jandarma Teknisyen Astsubay Çavuş Muhammet Bedek, Jandarma Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban ve Jandarma Uzman Çavuş Adem Kara."

Helikopterdeki asker yakını 7 kişi de şunlar:

"Nuran Doğru (Bölge Komutanı'nın eşi), Berrin Doğru (Bölge Komutanı'nın kızı), Didem Bayhan (Kurmay Başkanı'nın eşi), Erdal Bayhan (Kurmay Başkanı'nın oğlu), Işıl Bayhan (Kurmay Başkanı'nın kızı), Nihal Şahin (Komutan Vekili'nin eşi) ve Semra Kara (uzman çavuşun eşi)."

Durumu ağır olan Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ünal Bayhan Erzincan Devlet Hastanesi'ne, Astsubay Üstçavuş Cemalettin Çoban Giresun Devlet Hastanesi'ne Jandarma Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. 

Hayati tehlikesi bulunmayan Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Uzman Çavuş Adem Kara, Astsubay Teknisyen Üstçavuş Muharrem Demir, Kurmay Başkanı Ünal Bayhan'ın oğlu Erdal Bayhan Yağlıdere Devlet Hastanesi'ne, Kurmay Başkanı Ünal Bayhan'ın kızı Işıl Bayhan, Komutan Vekili Sadettin Şahin'in eşi Nihal Şahin ise Alucra Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor.

BİNALİ YILDIRIM: TERÖR SALDIRISI BİLGİSİ YOK

Başbakan Binali Yıldırım, helikopterin düşmesinin terör saldırısı ile ilişkisi hakkında herhangi bir bilgi alınmadığını söyledi ve şehitlerin olduğunu ifade etti. Yıldırım'ın açıklaması şöyle:

"Erişimde sorun var. Civardaki köylüler ciddi katkı sağlıyorlar. Ambulans gidebildiği yere kadar gidiyor. Şehitlerimiz var, yaralılar da var. Ziyaret dönüşünde oluyor. Bir görüşle ilgili problem olduğu yönünde bilgiler. Dolayısıyla enkaz çalışmaları yaralılar ölüler alındıktan sonra kazanın sebebi çaplıca araştırılacak. Yaralılar hastaneye götürülüyor. Hastaneye gelen bilgiler çelişkili, 5 veya daha fazla olabilir. Terör saldırısı bilgisi gözükmüyor. Hava şartları kaynaklı bir kaza olduğu anlaşılıyor. Genelkurmay Başkanı ile görüştüm. Vali ve Başbakan Yardımcısı Canikli olay yerindeler. Bilgiler bunlar. Başımız sağolsun. Tuğgeneralin yaralı olduğu yönünde bilgiler var."

GENELKURMAY AÇIKLAMASI: 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 8 KİŞİ YARALI

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle:

"05 Temmuz 2016 Salı günü, zor şartlarda görev yapmakta olan karakol personeli ve aileleri ile bayramlaşmak ve onlarla birlikte olmak maksadıyla, Giresun-Alucra ve Gümüşhane-Kozağaç Jandarma Karakollarını ziyareti müteakip, Giresun’a dönerken saat 17.15 sularında bir adet Sikorsky helikopteri, Giresun-Alucra ilçesi Tohumluk Köyü mülki sınırları içerisinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle düşmüştür.

Söz konusu elim olay neticesinde; saat 22.00 itibariyle helikopterde bulunan silah arkadaşlarımız ile eşleri ve çocuklarından yedi kişi maalesef hayatını kaybetmiş, yaralanan sekiz kişi ise derhal bölgedeki hastanelere sevk edilmişlerdir.

Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda hayatını kaybeden personelimiz ve aile fertlerine Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fransız hükümeti iş yasasını uygulamaya koyuyor

SONRAKİ HABER

Her şeye rağmen gülmek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa