05 Temmuz 2016 13:57

Çaykur, yaş çayda kağıt peçete uygulamasını askıya aldı

ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu yaş çayda su firesine yönelik olarak uygulamaya soktuğu kağıt peçeteyle kurutma yöntemini askıya alındığını açıkladı.

Paylaş

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu yaş çayda su firesine yönelik olarak uygulamaya soktuğu kağıt peçeteyle kurutma yöntemini askıya alındığını açıkladı

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun 2. Sürgünle beraber yaş çayda su firesine yönelik olarak uygulamaya soktuğu kağıt peçeteyle kurutma yöntemi, üreticiyi adeta çılgına çevirmişti. Sosyal medya üzerinden örgütlenen üreticiler 8 Temmuz Cuma günü ÇAYKUR'a yürüyüşe hazırlanıyordu. 

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaş çay alımlarında su firesine yönelik kağıt peçete ile kurutma uygulamasının, üreticilerin isteği doğrultusunda askıya alındığını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İmdat Sütlüoğlu, çayda su firesinin  daha önce, çay yaprağındaki ıslaklık oranı ölçülmeden yüzde 10 oranında kesinti ile uygulandığını hatırlattı. Birkaç gün önce, yaş çayda su oranını daha sağlıklı olarak  belirleyen yeni sistemi uygulamaya koyduklarını öne süren Sütlüoğlu, yeni sisteme yönelik eleştiriler olduğunu belirterek şunları söyledi:

"SMS sistemi ile her şeyi vatandaşa soruyoruz. Bu uygulama ile ilgili de anketimiz var. Üreticilerimizin gönderdiği 16 bin 200 SMS’in çoğu yeni uygulamadan vazgeçilmesi yönünde oldu. Biz de uygulamayı dondurduk, askıya aldık. Anketin tamamlanması ile verilecek cevaplara göre uygulamayı yeniden hayata geçirip geçirmeyeceğimize karar vereceğiz."

ÜRETİCİLERİ HARAM YEMEKLE SUÇLAMIŞTI

ÇAYKUR müdürü, tv ekranlarında yeni uygulamasını savunmuş, üreticiyi haram yemekle itham etmişti. Sütlüoğlu'nun bu sözleri taraflı tarafsız herkesin tepkisini çekmişti. ÇAYKUR alım yerlerinde 2. Sürgünde uygulanmaya başlayacak yöntem ile fire kaybı yüzde 10'dan yüzde 25 - 30'lara çıkacak çay üreticilerinin diğer illerde tarım ürünleri için yağmur duasına çıkan çiftçiler gibi yağmur duasına çıkması ancak bu kez yağmur yağması için değil yağmur yağmaması için dua etmeleri bekleniyor! Fakat ilk sürgünde yine yanlış bir karardan geç de olsa dönen ÇAYKUR yönetiminin, gelen tepkiler sonrası bu uygulamayı da kaldırması bekleniyor.

ÇAYKUR, normal şartlarda yağmurlu havalarda üreticiden belirli miktarda "su kesintisi" yapıyordu. (HABER MERKEZİ)


 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye: 69 - Kanada: 77

SONRAKİ HABER

Irak İçişleri Bakanı Bağdat katliamı nedeniyle istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...