05 Temmuz 2016 13:40

Türkiye: 69 - Kanada: 77

2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri ilk maçında Kanada ile karşılaşan A Milli Erkek Basketbol Takımı maçtan 77-69'luk skorla mağlup ayrıldı. 

Paylaş

Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri ilk maçında Kanada ile karşılaşan A Milli Erkek Basketbol Takımı maçtan 77-69'luk skorla mağlup ayrıldı.

Türkiye ile Kanada arasında oynanan mücadeleyi Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Türkiye Cumhuriyeti Manila Büyükelçisi Esra Cankorur ve TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ile az sayıdaki taraftar salonda takip etti.

Maça Ali Muhammed, Sinan Güler, Cedi Osman, Samet Geyik, Semih Erden beşiyle başlayan A Milli Erkek Basketbol Takımı, ilk sayılarını Semih Erden ile serbest atış çizgisinden buldu. İlk çeyreğin bitimine 3 dakika kala Türkiye, Kanada karşısında 12-10 üstünlüğü sağlayark ilk çeyreği 21-17 geride bitirdi. 

İkinci çeyreğe iyi başlayan ve ilk 4 dakikalık bölüm geride kalırken farkı 4 sayıya düşüren A Milli Erkek Basketbol Takımı'nda Sinan Güler bu bölümde 7 sayıya ulaştı. Birkan Batuk’tan arka arkaya gelen sayılar ilk yarının bitimine 1.30 dakika kala farkı 7 sayıya indirse de Kanada soyunma odasına 39-30 önde girdi.

İkinci yarıda A Milli Erkek Basketbol Takımı adına ilk sayılar Ömer Aşık’tan gelsede, üçüncü çeyrekte son 4 dakikaya Kanada’nın 48-34’lük üstünlüğü ile girildi. Üçüncü çeyrek Kanada’nın 59-47 üstünlüğü ile bitti. Son çeyrekte de istediği oyunu sahaya yansıtamayan A Milli Erkek Basketbol Takımı, maçtan 77-69 mağlup ayrıldı.

Türkiye'de Sinan Güler (14) ve Cedi Osman (10) iki haneli sayılara ulaşırken diğer süre alan oyunculardan Melih Mahmutoğlu 9, Semih Erden ve Birkan Batuk 8'er, Oğuz Savaş 7, Samet Geyik ile Ömer Aşık 4'er, Furkan Korkmaz ile Kenan Sipahi 2'şer ve Ali Muhammed 1 sayı buldular.

Üçlük atışlarda 26 denemeden 6 üçlük bulurken, Ali Muhammed 6'da 0, Cedi Osman ise 4'te 0 üçlükle oynadılar. Melih Mahmutoğlu ise Cedi Osman'ın sakatlanmasından sonra süre alırken üçlüklerde ise 3'te 3 yaparak 9 sayı buldu. A Milli Erkek Basketbol Takımı, serbest atışlarda ise 34 atıştan 19 sayı ve %56'lık oranla oynadı.

Türkiye A Grubu’ndaki ikinci maçında 7 Temmuz 2016 Perşembe günü TSİ 13.30’da Senegal ile karşılaşacak.

CEDİ OSMAN'IN AYAĞI BURKULDU

Bu arada A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın önemli oyuncularından Cedi Osman'ın son çeyrekte bir ribaund mücadelesinde yere düşerken rakibinin ayağına bastığı için sol ayak bileği burkuldu.

Müsabakanın son bölümünde forma giyemeyen Cedi Osman, hemen kenara alınarak buz tedavisi uygulansa da oyuna devam edemedi. Yıldız oyuncunun turnuvanın kalan maçlarında oynayıp oynamayacağının MR'ı çekildikten sonra belli olacağı ifade edilirken, durumunun ciddi olduğu öğrenildi. (CİHAN)
 

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe Nani’nin Valencia kulübüne transferini açıkladı

SONRAKİ HABER

Çaykur, yaş çayda kağıt peçete uygulamasını askıya aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...